Külliyemizde Denetimli Serbestlik Hatıra Ormanı İçin Ağaç Dikme Etkinliği Düzenlendi

Üniversitemiz Esenboğa Külliyesi’nde denetimli serbestlikten yararlanan hükümlülerin katılımıyla ağaçlandırma etkinliği düzenlendi.

Üniversitemiz, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ve Ankara Orman Bölge Müdürlüğü iş birliğinde, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Sayın Metin Doğan, Adalet Bakanlığı Bakan Yardımcısı Sayın Bilal Uçar, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. M. Fatih Uşan, Genel Sekreterimiz Sayın Suat Cihangir, Çubuk Belediye Başkanı Sayın Dr. Tuncay Acehan, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Sayın Enis Yavuz Yıldırım, denetimli serbestlikten yararlanan mahkumlar, öğrencilerimiz, akademisyenlerimiz ve birçok davetlinin katıldığı ağaçladırma etkinliğinde 2 bin 600 sedir ve çam fidanı dikimi gerçekleştirildi.

Konu ile ilgili açıklama yapan Adalet Bakan Yardımcısı Sayın Bilal Uçar, ağaçlandırmanın bir vatan borcu olduğunu, fidan dikilen yerin 20 yıl sonra güzel bir orman olacağını ifade etti. Adalet Bakan Yardımcısı Sayın Bilal Uçar; “Bu ağaçlandırma projesini tüm Türkiye sathına yaymak gibi bir zorunluluğumuz var. Vatandaş devlet iş birliğinde bu vatan borcumuzu da en güzel şekilde yapalım. Denetimli serbestlik kapsamındaki kardeşlerimiz bu faaliyeti bir zorunluluk şeklinde değil, bir ibadet aşkıyla yapmaktalar.” dedi.

Konu ile ilgili açıklama yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Sayın Metin Doğan, Külliyemiz için ayrılan geniş alanın yarısının ağaçlandırılmasının hedeflendiğini ve bu doğrultuda bugüne kadar yaklaşık 30 bin fidan dikiminin gerçekleştirildiğini belirterek bu alana 100 bin ağaç dikmeyi planlıyoruz. dedi.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri, öğretim üyeleri, öğrenciler ve hükümlüler fidanları toprakla buluşturdu.