Üniversitemizde 2. Yıldırım Yarışları Tamamlandı

Üniversitemiz Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi ile AR-GE ve Koordinasyon Öğrenci Kulübü organizasyonunda Etlik 15 Temmuz Binamızda 2. Yıldırım Yarışları düzenlendi.

Türkiye’nin çeşitli lise ve üniversitelerinden dört farklı dalda 117 takımın katıldığı yarışlarda, Mini Sumo kategorisinde 57, Çizgi İzleyen Robot kategorisinde 48, Yangın Söndüren Robot kategorisinde 6, Serbest kategoride 6 takım birbirleriyle kıyasıya yarıştı.

Konu ile ilgili açıklama yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Sayın Metin Doğan, “İki yıllık bir yarışma geçmişimiz olmasına rağmen katılan robotların seviyesi her sene daha da yükseliyor. Bu nedenle her yıl kriterleri de yükseltiyoruz. Yüzlerce lise ve üniversite öğrencilerimiz yarışma için geliyor. Şu an bütün yarışmalarımız tamamlandı, seminerlerimiz devam ediyor. Önemli derecelerde para ödüllerimiz oluyor. Yarışmacılarımızın yaptıkları robotları geliştirebilmeleri açısından bu ödülleri her geçen gün daha da arttırıyoruz. Bu ödüllerle birinci olmanın yanı sıra seneye daha profesyonel robotlarla gelmelerini öngörüyoruz.” dedi.

Çizgi İzleyen Kategorilerde ilk üç sırayı İstanbul Gelişim Üniversitesi aldı. Mini Sumo Kategorisinde ise birinci sırada Özel Ankara Sanayi Odası Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, ikinci sırada Bahçecik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, üçüncü sırada İMMİB Erkan Avcı Meseli ve Teknik Anadolu Lisesi ödül aldı. Serbest Kategoride ise birinci sırada Şehit Ömer Halis Demir Anadolu Lisesi, ikinci sırada Hürriyet Anadolu Lisesi, üçüncü sırada ise Ortaköy 80. Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ödül aldı.

Bu yıl yapılan yarışlarda, yarışmacılardan dereceye girenlere para ödülüne ilave olarak, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü’nün Robotik ve Kontrol Laboratuvarı’nda 3 günlük RobotStudio Endüstriyel Robot Programlama eğitimi de ücretsiz olarak verilecektir.