Prof. Dr. Arif ERSOY’a Vefa Gecesi

Üniversitemiz Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Arif ERSOY’un emekliliğe ayrılması sebebiyle Üniversite Rektörlüğümüz tarafından “Prof. Dr. Arif ERSOY’a Vefa Gecesi” düzenlendi.

Vefa Gecesi’nde konuşan Prof. Dr. Metin DOĞAN, “Prof. Dr. ERSOY’un hayatının yakın siyasi tarihimizle ilgili çok önemli kesitler taşımaktadır, Üniversitemizin kuruluşunda büyük emeği ve desteği olan hocamıza Cenab-ı Allah’tan sağlıklı ve hayırlı uzun ömürler ve Üniversitemize da

imi hizmetler diliyorum. Üniversite olarak bundan sonraki süreçte de Arif Hocamızın deneyimlerinden yararlanacağız” dedi. Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yılmaz BİNGÖL ise yaptığı konuşmada: “Bu geceyi bir veda gecesi değil Arif Hoca’ya bir Vefa Gecesi olarak kabul ediyoruz. Allah hepimize Arif ERSOY Hocamız gibi hayatını insan yetiştirme ve toplum hizmetine adanmış bir ömür nasip etsin. Siyasal Bilgiler Fakültesi olarak her zaman hocamızın fikirlerinden, deneyimlerinden yararlanacağımızı belirtiyor, kendisine sağlıklı ve huzurlu bir ömür geçirmesi temennisinde bulunuyorum.”

Prof. Dr. Arif ERSOY’un eski öğrencisi İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Mehmet BULUT ise kendisini hem bir hoca hem de değerli bir büyüğü olarak gördüğünü ve bu doğrultuda her zaman fikirlerine ihtiyaç duyduğunu dile getirdi. Prof. Dr. Şükrü KARATEPE ise Prof. Dr. ERSOY’la çok uzun soluklu ve sağlam temellere dayalı bir dostluklarının olduğunu belirtirken bu uzun yolda geçen zamandan anılarını paylaştı. Ayrıca Kendisini her zaman bir ağabey olarak gördüğünü ve kendisiyle birlikte çalışmanın onur verici olduğunu da sözlerine ekledi.