Üniversitemizden Yeni Akademik Dergi

Üniversitemizin Uluslararası İlişkiler ve Stratejik Araştırmalar Enstitüsü (ULİSA), yeni bir uluslararası hakemli akademik dergi  olan “Ulisa: Uluslararası Çalışmalar Dergisi” yayın hayatına başladı.

“Ulisa: Uluslararası Çalışmalar Dergisi”, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Uluslararası İlişkiler ve Stratejik Araştırmalar Enstitüsü tarafından yayınlanmaktadır. Ulisa, yılda iki sayı yayınlanan, uluslararası hakemli akademik bir dergidir. Yayın dili Türkçe’dir. Dergide, Uluslararası İlişkiler disiplininin akademik olarak ilgilendiği alanlardaki çalışmalara bilhassa öncelik verilmektedir. Ayrıca İktisat, Siyaset Bilimi, Kamu Yönetimi, Tarih, Hukuk, Antropoloji, Çevre ve Kent Çalışmaları veya uluslararası ilişkilere dair sosyal bir meseleyi ele alan fen ve mühendislik eserlerine de yer verilebilmektedir. Kısaca, Ulisa, uluslararası ilişkilerin herhangi bir boyutunu ele alan bütün makalelere açıktır. Ulisa’nın temel yayın ilkesi, nicelikten ziyade niteliği ön plana çıkarmak, Türkçe literatürün zenginleşmesini sağlamak ve disiplinlerarası çalışmayı teşvik etmek üzerine kuruludur. Ulisa, açık erişim politikasını benimsemektedir.

Derginin ilk sayısı çok yakında yayınlanacak olup dergi hakkında detaylı bilgiye, derginin ağ sayfasından erişilebilirsiniz.