Külliyemizde “PAYİTAHT İSTANBUL 1” Tarihi Arşiv Fotoğraf Sergisi Açılacak

İstanbul’un Fethi’nin 564. Yıldönümü vesilesi ile, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyelerinden Yrd. Doç. Dr. M. Akif FİDAN tarafından “Payitaht İstanbul 1” sergisi düzenlenecek.

25 Mayıs 2017 saat 10:00’da Esenboğa Yerleşkesi A Blok 3. Kat’ta açılışı yapılacak olan ve iki gün açık kalacak olan sergi ile tarihimizde önemli bir yeri bulunan İstanbul’un Fethi’nin öneminin anlaşılması ve gelecek nesillere aktarılması amaçlanmaktadır.

Büyük çoğunluğu tarihi öneme haiz II. Abdülhamid Yıldız Arşiv koleksiyonundan alınan tarihi İstanbul fotoğraflarının dışında, İstanbul’un Fetih krokisi, fetih haritaları ve kısaca İstanbul’un Fetih anlatısı da yer almaktadır.

Sergiye tüm Üniversitemiz öğrencileri ile akademik ve idari personelimiz davetlidir.

payitahtistanbulybu