Külliyemizde “PAYİTAHT İSTANBUL 1” Tarihi Arşiv Fotoğraf Sergisi Açıldı

İstanbul’un Fethi’nin 564. Yıldönümü vesilesi ile, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyelerinden Yrd. Doç. Dr. M. Akif Fidan tarafından “Payitaht İstanbul 1” sergisi düzenlendi.

Serginin açılışını Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Orçan gerçekleştirdi.

Esenboğa Külliyesi A Blok 3. Kat fuaye alanında açışı yapılan sergi ve iki gün  boyunca ziyaretçilere açık olacaktır.

Sergi ile tarihimizde önemli bir yeri bulunan İstanbul’un Fethi’nin öneminin anlaşılması ve gelecek nesillere aktarılması amaçlanmaktadır. Büyük çoğunluğu tarihi öneme haiz II. Abdülhamid Yıldız Arşiv koleksiyonundan alınan tarihi İstanbul fotoğraflarının dışında, İstanbul’un Fetih krokisi, fetih haritaları ve kısaca İstanbul’un Fetih anlatısı da yer almaktadır.