Sayın Rektörümüz 10. Uluslararası Çubuk Kültür Festivaline Katıldı

Ankara’nın Çubuk ilçesinde, 10. Uluslararası Çubuk Kültür Festivali, 11.09.2014 Perşembe günü kortej yürüyüşü ile başladı.

Üniversitemizi Rektörümüz Prof. Dr. Metin Doğan ve Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Fatih Vehbi Çelebi’nin temsil ettiği kortej yürüyüşüne Devlet Eski Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Emrullah İşler, Ankara Milletvekilleri Nurdan Şanlı, Cevdet Erdöl, Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi, Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün, Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, Ordu Milletvekilleri İhsan Şener, Mustafa Hamarat, Van Milletvekili Fatih Çiftçi, Yozgat Milletvekili Ertuğrul Soysal Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Doğan, Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin, Belediye Başkanı Tuncay Acehan, Kazakistan Büyükelçisi Canseyit Tüymebayev, Pakistan Büyükelçisi Muhammed Haroon Shaukat, Afganistan Kültür Ataşesi Halilullah Rasuli, Slovakya’nın Sabinov  Şehri Belediye Başkanı Peter Molcan, çeşitli kurumların ilçe yöneticileri, vatandaşlar ve festival için ilçeye gelen yabancı gruplar katıldı.

Eski Şabanözü kavşağında oluşturulan festival kapısı önünde kesilen kurdeleyle başlayan festival açılışında Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, festivalin bu yıl onuncusunu düzenlemekten mutlu olduklarını söyledi.

Kazakistan Büyükelçisi Canseyit Tüymebayev, ortak Türkçe konuşma zamanı geldiğini, festivalin bunun bir başlangıcı olacağını dile getirerek, “Sovyetler Birliği dağıldıktan sonra Türk halkları, Türk milletleri birbirini buldu. Artık Türk milletlerinin birbirleriyle kaynaşma zamanı ve ortak Türkçe kullanması zamanı geldi. Böyle festivallerde ve böyle etkinliklerde sık sık buluşmalıyız. İnşallah ortak dilimiz, ortak dinimiz ve orak geçmişimizle birbirimizle kaynaşacağız. Artık Türk halkları arasında, milletleri arasında savaşlar olmasın. Hep beraber böyle etkinliklerde ve barışta bulunalım” dedi.

Konuşmaların ardından açılışa katılan protokol üyeleri alanda kurulan ikram çadırını ziyaret ederek, burada kendilerine ikram edilen yöresel ürünlerin tadına baktı.

Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığımız Üniversitemize ait yazılı, görsel ve video gibi tanıtım materyallerinden oluşan bir tanıtım standı ile Festivaldeki yerini aldı. Sayın Rektörümüz ve Rektör Yardımcımızın özellikle ziyaret ettiği tanıtım standımıza özellikle Çubuk halkının ilgisi büyük oldu.

Festivalde, Tacikistan, Kazakistan, Türkmenistan, Özbekistan, Azerbaycan, Pakistan, Afganistan, Güney Kore ve Japonya Büyükelçilikleri tarafından ülkelerini, gelenek ve kültürlerini tanıtan stantlar açıldı.

Yrd. Doç. Dr. Arif Demir idaresindeki Üniversitemiz Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı Öğretim elemanları ve öğrencilerinden oluşan koro, Türk Tasavvuf Musikisinden seçme eserleri icra ettikleri yaklaşık bir saatlik konserle dinleyenlere güzel anlar yaşattılar.

Yurt içinden birçok il ve ilçenin halk danslarının yanı sıra, Tacikistan,  Güney Kore ve Bosna Hersek’ten halk oyunu ekipleri, dans gruplarının katıldığı festival dört gün sürecek.

Sayın Rektörümüz 10. Uluslararası Çubuk Kültür Festivaline Katıldı 1 Sayın Rektörümüz 10. Uluslararası Çubuk Kültür Festivaline Katıldı 2 Sayın Rektörümüz 10. Uluslararası Çubuk Kültür Festivaline Katıldı 3 Sayın Rektörümüz 10. Uluslararası Çubuk Kültür Festivaline Katıldı 4 Sayın Rektörümüz 10. Uluslararası Çubuk Kültür Festivaline Katıldı 5 Sayın Rektörümüz 10. Uluslararası Çubuk Kültür Festivaline Katıldı 6 Sayın Rektörümüz 10. Uluslararası Çubuk Kültür Festivaline Katıldı 7 Sayın Rektörümüz 10. Uluslararası Çubuk Kültür Festivaline Katıldı 8 Sayın Rektörümüz 10. Uluslararası Çubuk Kültür Festivaline Katıldı 9 Sayın Rektörümüz 10. Uluslararası Çubuk Kültür Festivaline Katıldı 10 Sayın Rektörümüz 10. Uluslararası Çubuk Kültür Festivaline Katıldı 11 Sayın Rektörümüz 10. Uluslararası Çubuk Kültür Festivaline Katıldı 12 Sayın Rektörümüz 10. Uluslararası Çubuk Kültür Festivaline Katıldı 13 Sayın Rektörümüz 10. Uluslararası Çubuk Kültür Festivaline Katıldı 14 Sayın Rektörümüz 10. Uluslararası Çubuk Kültür Festivaline Katıldı 15 Sayın Rektörümüz 10. Uluslararası Çubuk Kültür Festivaline Katıldı 16 Sayın Rektörümüz 10. Uluslararası Çubuk Kültür Festivaline Katıldı 17