Üniversitemizin Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün işbirliği ile kapsamında Türkiye genellinde Bakım ve Rehabilitasyon merkezlerinde görev yapan 146 sağlık personeline 4 grup şeklinde 5-29 Mayıs 2014 tarihleri arasında ‘‘Engelli Psikiyatrik Bozukluğu Olan Hastaya Yönelik Temel Düzey Psikiyatri Hemşireliği ve Psikososyal Beceriler’kursu verilmiştir. Kurs koordinatörlüğünü üniversitemizin Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümünün öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Birgül ÖZKAN üstlenmiştir. Kurs kapsamında ders veren diğer öğretim üyeleri Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölüm Başkanı Prof Dr. Selma DOĞAN, Melikşah Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç Dr. Sibel ARGUVANLI ÇOBAN, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Daire Başkanı Hulusi Armağan YILDIRIM görev almıştır. Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selami AKKUŞ, Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölüm Başkan Doç. Dr. Gül PINAR, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Aylin ÇİFTÇİ, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Dairesinde görev yapan Hemşire. Döne ARSLAN’ kursun düzenlenmesinde ve yürütülmesinde katkı sağlamışlardır.