TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Yücel ALTUNBAŞAK Üniversitemiz Akademisyenlerine TÜBİTAK Desteklerine İlişkin Sunum Gerçekleştirdi

TÜBİTAK  Başkanı Prof. Dr. Yücel ALTUNBAŞAK Üniversitemiz Akademisyenlerine  TÜBİTAK Desteklerine İlişkin Sunum Gerçekleştirdi

TÜBİTAK BAŞKANI PROF. DR. YÜCEL ALTUNBAŞAK ÜNİVERSİTEMİZ AKADEMİSYENLERİNE

TÜBİTAK DESTEKLERİNE İLİŞKİN SUNUM GERÇEKLEŞTİRDİ

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkanı Prof Dr. Yücel Altunbaşak TÜBİTAK Projeleri hakkında bilgilendirme sunumlarına Üniversitemizden başladı. Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Ulus Yerleşkesi konferans salonunda gerçekleştirilen sunuma Rektörümüz Prof. Dr. Sayın Metin DOĞAN, Rektör Yardımcılarımız, Üniversitemiz Fakülte Dekanları, TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Necati DEMİR, akademisyenlerimiz ve lisans üstü öğrencilerimiz katılımda bulundular.

TÜBİTAK tarafından sağlanan kurumsal ve bireysel destek programlarından ve projelerden geniş şekilde bahseden Sayın Altunbaşak Türkiye’de akademisyen sayısının olması gerekenin çok altında olduğunu ve proje yazma kültürünün yeterince gelişmediğini belirtti. Bütün akademisyenleri şirket kurup ulusal ve uluslararası projelere yönelmeleri tavsiyesinde bulunan TÜBİTAK Başkanı Altunbaşak projelerin TIP ve Mühendislik alanlarıyla sınırlı olmadığını Güzel Sanatlardan Tarihe, Felsefeden Sosyolojiye her alanda araştırma projeleri yazmanın ve gerçekleştirmenin mümkün olduğunu ifade etti.

Türkiye Cumhuriyeti’nin  2023 vizyonunu gerçekleştirebilmesi için araştırmacı ve akademisyenlerimizin ulusal ve uluslararası projelere daha fazla yönelmeleri , özel ve kamu kurumlarının ve özellikle üniversitelerin bunu teşvik etmeleri ve girişimci ve araştırmacıların önünü açmaları  gerektiğini vurgulayan Altunbaşak TÜBİTAK olarak kurum ve kuruluşlara bu yönde hareket etmeleri için gerekli olan her türlü desteği verdiklerini, yeni fikirlere açık olduklarını ve fikri olan herkesi destekledikleri gibi bu yönde bireyleri teşvik eden kurumları da bu desteğe ortak ettiklerini dile getirdi.

Proje yazan akademisyenlerin dahi büyük bir kısmının hiç TÜBİTAK’ a uğramadığına işaret eden Sayın Altunbaşak bunun değişmesi gerektiğini, karşılıklı olarak istifadenin maksimize edilmesi gerektiğini ama özellikle başlangıç aşamasında TÜBİTAK personelinin yönlendirme ve yol gösterme açısından araştırmacılara fikirden şirkete, şirketten pazara her açıdan desteğe hazır olduğunu ısrarla vurguladı ve akademisyenleri arada bir TÜBİTAK a uğramayı ihmal etmemeleri gerektiğini hatırlattı.

Akademisyen ve araştırmacıların geri dönüşlerini (feed-back) önemsediklerini ifade eden TÜBİTAK Başkanı son bölümde akademisyenlerimizin soru, görüş ve önerilerini dinledi ve onları cevapladı.