Ülkem İçin Çalışmaya Devam! Bilinçlenmeye Ve Sosyalleşmeye Evet! Projesi

ÜLKEM İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM!

BİLİNÇLENMEYE VE SOSYALLEŞMEYE EVET! PROJESİ

Ünlü Amerikalı Filozof Irwin Edman’ın şu sözü projenin gerekçesini kısaca ifade etmesi açısından mühimdir: ‘‘Kalitenizin ölçüsü boş zamanlarınızda ne yaptığınızdır. Medeniyetlerin kalitesi de insanlara sağladığı boş zaman ve bunun kalitesi ile ölçülür.’’

Ülkemiz son on yılda; ekonomik istikrarı sağlamış, ihracat ve büyümede rekorlar kırmış, sürdürülebilir bir kalkınma ortamını yakalamış ve bunun nimetlerini adil bir şekilde dağıtan, yoksulluk ve yolsuzluğun giderildiği, özgür ve müreffeh insanların barış içinde yaşadığı, çağdaş dünya ile entegre olma yolunda büyük mesafeler kat etmiştir. Bu değişim ve gelişim sürecinin kuşkusuz en önemli katkı sağlayıcılarından biri Türkiye’nin sanayi gücüdür. Sanayide çalışan nüfusun kendi potansiyellerinin, tarih, kültür ve medeniyet köklerinin farkına varmaları ve sosyal gelişimlerinin desteklenmesi ile daha nitelikli, motive, girişimci ve sürdürülebilir bir gelişmeyi ve büyümeyi yakalamak kolaylaşacaktır. Zira bir bireyin teknik altyapısı kadar sosyal ve kişisel altyapısı da büyük önem arz etmektedir.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın desteği ile Yıldırım Beyazıt Üniversitesi ve Genç MÜSİAD Ankara koordinatörlüğünde ‘‘Ülkem için çalışmaya devam! Bilinçlenmeye ve sosyalleşmeye evet!’’  projesi kapsamında, Ankara İl’inde yaşayan ve Sincan Sanayi Bölgesinde çalışan gençler, Meslek Lisesi ve Meslek Yüksekokul öğrencileri, ilçede bulunan dezavantajlı gençler için bir gençlik merkezi kurulması planlanmaktadır.

Proje kapsamında serbest zamanlarını değerlendirmek için yeterli imkâna sahip olmayan bu gençlerin sportif, kültürel, sanatsal ve sosyal aktivitelere erişimleri sağlanacaktır.

Projenin temel amacı, sanayide çalışan gençlerin kişisel-sosyal gelişimlerine destek olunması ve proje sonunda bu hedef grup için sürdürülebilir bir gençlik merkezi modelinin oluşturulmasıdır.

Proje kapsamındaki 14-25 yaş aralığındaki gençlerin ;

Eğitim düzeyleri, çalışanların sayısı, evlilik oranları, sosyal sorumluluk projelerine katılım oranları, toplumsal duyarlılık seviyeleri, sosyal faaliyetlere katılımlarının sıklık ve kalitesinin belirlenmesi hedeflenmektedir.

Bu doğrultuda bu gençlere Gençlik Merkezinde eğitim ve sosyal faaliyetlerin düzenlenmesi, tarihi şehir gezileri (Yurt içi-Yurt dışı), rol model iş adamları ile buluşmaların gerçekleştirilmesi, eğlence, tarih, kültür ve medeniyet seminerleri ve söyleşileri, sportif turnuvalar, yaz üniversitesi ile faaliyetlerin hayata geçirilmesi planlanmaktadır.

*** Eğer bu projede gönüllü olmak isterseniz linkteki formu doldurarak ulkemicinuret@gmail.com adresine bilgilerinizi mail olarak gönderebilirsiniz.

Form için tıklayınız.