Rektörümüzün 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Mesajı
Millet olarak zor zamanlardan geçtiğimiz bu günlerin 19 Mayıs’a denk gelmesi, birlik, beraberlik ve kardeşlik ruhunun ihtiyaç duyduğumuz asıl unsur olduğunu bizlere bir kez daha hatırlatmıştır.
Milli Kurtuluş meşalesinin tutuşturulduğu 19 Mayıs 1919, Türk Milletinin her türlü zorluğun altından tüm unsurlarıyla birlik ve beraberlik içinde nasıl kalkabildiğinin en önemli ispatıdır. Soma’ da yaşanan facia Millet olarak hepimizi yasa boğmuştur. Milli birlik ve beraberlik ruhunun yeniden canlanışının 95. Yıldönümünü buruk ve hüzünlü bir ortamda karşılıyoruz.
Bu vesileyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere Kurtuluş Mücadelesinin tüm kahramanlarını, vatanı koruma ve vatana hizmet uğrunda hayatlarını feda eden tüm şehitlerimizi ve Soma felaketinde hayatını yitiren işçi şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.
Prof. Dr. Metin DOĞAN
Rektör
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış.