64. Avrupa Günü Cinnah Yerleşkemizde Kutlandı

İstiklal marşımız, Avrupa Milli Marşı ve Yunan Milli Marşı ile başlayan programda, Rektörümüz Prof. Dr. Sayın Metin DOĞAN açılış konuşması yaptı. Ardından Avrupa Birliğini tanıtan bir video gösterisi sunuldu.

Rektörümüz Prof. Dr. Metin DOĞAN’ın Avrupa Birliği ile ilgili selamlama konuşmasının ardından Avrupa Birliği Bakan Yardımcısı Alaattin Büyükkaya Türkiye-Avrupa Birliği İlişkilerini ele aldı. Öğrencilerimizden Gülser Ayzıd  Avrupa Birliği Üyeliğinden ne beklemekteyiz konulu konuşmasının ardından Yunanistan Büyükelçisi Kyriakos Loukakis, Yunanistan’ın Avrupa Birliği dönem başkanlığını değerlendirdi. Stefano Fantaroni Avrupa Birliği- Türkiye ilişkilerini ele alan bir konuşma yaptı. SBF Dekanımız Prof. Dr. Fuat Oğuz  Türkiye-Avrupa Birliği Ekonomik Entegrasyonunun Ekonomi açıdan sonuçlarını tartıştı. Kapanış konuşmasında ise YBÜ Siyasal Bilgiler Fakültesi  yabancı uyruklu öğretim üyesi ve aynı zamanda Jean Monet Kürsüsü sahibi Prof. Dr. Angelo SANTAGOSTİNO, Ekonomik Entegrasyonunun önemine vurgu yaptı.

Rektörümüz Prof. Dr. Sayın Metin DOĞAN’ ın katılımcılara plaket vermesi ile program sona erdi.

EUROPE DAY

64  Anniversary of the European Union

Programme:

14:00  Anthems of Turkeyand Europe

14:05  Introductory address, Metin Doğan, Rector.

14:20 Audiovisual on 9 May 1950

14.30 What we expect from EU membership. Gulser Ayzid, student at YBU

14.40 Turkey – EU relations, Alaattin Büyükkaya, Deputy Minister for EU Affairs

15.00 The Greek presidency of the Council of the EU, Kyriakos Loukakis, Ambassador of Greece in Turkey