Hukuk Fakültemizden Bir Yenilik Daha: Cübbe Giyme Töreni

Hukuk Fakültemiz, akademik personelin motivasyonunun ve vazife bilincinin artırılması amacıyla gerçekleştirdiği faaliyetlerine bir yenisini daha ekledi. Fakültemiz daha önce şubat ayında gerçekleştirilen ve “yılın araştırma görevlisi” nin ilan edildiği motivasyon yemeğinden sonra bu kez de doktorasını henüz bitirmiş akademik personelimize hitap eden yeni bir faaliyet başlattı.

9 Nisan 2014 Çarşamba günü ilki gerçekleştirilen bu faaliyet kapsamında, 2013 yılında doktorasını bitirerek Fakültemizde yardımcı doçent unvanı ile göreve başlayan Hukuk Tarihi Anabilim Dalı öğretim üyesi Sn. Yrd. Doç. Dr. Ahmet KILINÇ hocamızın doktora tez danışmanı Sn. Prof. Dr. Sevgi Gül AKYILMAZ Fakültemize davet edildi.

Bu davet kapsamında “Osmanlı Devletinde Adalet ve Eşitlik” konulu bir seminer de sunan Sn. AKYILMAZ, seminerin akabinde kendi doktora öğrencisi olan Sn. KILINÇ’a öğretim üyeliği payesini temsilen “akademik cübbe giydirdi”. KILINÇ’ın bu cübbeyi fazlasıyla hak ettiğini belirten AKYILMAZ, kendi doktora öğrencisinin Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde göreve başlamış olmasından duyduğu memnuniyeti de ayrıca dile getirdi

Dekanımız Sn. Prof. Dr. M. Fatih UŞAN, yılın başarılı araştırma görevlisinin belirlenmesi ve ilan edilmesinde olduğu gibi, cübbe giyme merasiminin yapılacağından da Sn. AKYILMAZ dışında, hiç bir kimsenin haberinin bulunmadığını belirtti. Yine Fakültemizde ilk kez öğretim üyesi olarak göreve başlayan öğretim üyeleri için ilki gerçekleştirilen cübbe giyme merasiminin, bundan sonra geleneksel olarak sürdürüleceğini de ilan etti.

Duygulu anların yaşandığı cübbe giyme merasimi, Fakültemiz araştırma görevlileri açısından da ayrı bir motive kaynağı oldu ve uzun süre alkışlandı. Merasimin sonunda Sn. AKYILMAZ’a, Dekanımız Sn. Prof. Dr. M. Fatih UŞAN tarafından plaket takdim edildi.