Üniversitemiz Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyeleri 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için Çankırı’da Panele Katıldılar
Çankırı Valiliği Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Çankırı Belediyesi ve Çankırı Karatekin Üniversitesi’nin ortaklaşa düzenlemiş olduğu 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Paneli 7 Mart 2014 Cuma günü 100. Yıl Kültür Merkezi’nde düzenlendi.
Üniversitemiz Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mazhar Bağlı, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Orçan, Karatekin Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Şahin Doğan ve Üniversitemizde sosyoloji doktora öğrenci olan Betül Keskin’in Panelist olarak katıldığı programa, Vali Vahdettin Özcan, Belediye Başkanı İrfan Dinç ve eşi Zeynep Dinç, Vali Yardımcıları, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Şakir Uslu, İl Emniyet Müdürü Ali Murat Dağlı, Kurum ve Kuruluş Amirleri ve çok sayıda vatandaş konuk olarak katıldı.
Açılış konuşmasını yapan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Salih Ağdaş, tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayarak Müdürlük çalışmaları hakkında bilgi verdi.
Ardından kürsüye gelen Belediye Başkanı İrfan Dinç, ve son olarak Çankırı Vaisi Vahdettin Özcan açılış konuşmasını yapatrak günü önemi e geleceği hakkında değerlendrmelerde buludular.
Konuşmaların ardından panele geçildi. Moderatör Prof. Dr. Mazhar Bağlı tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayarak sözü Akademisyen Betül Keskin’e bıraktı. Betül Keskin’in “Siyaset ve Kadın” konulu konuşmasının ardından Doç. Dr. Mustafa Orçan “Kır ve Kent Hayatında Kadın”, Yrd. Doç. Dr. Şahin Doğan ise Kadınlarla yapılan anketler konularında konuşma yaptı.
Panelistlere verilen plaketlerin ardından Vali Vahdettin Özcan’ın öncülüğünde geleneksel hale getirilen ve üçüncüsü gerçekleştirilen “örnek kadın şahsiyetlere” plaketleri verildi.
Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış.