YULİSA’da “Türkiye – İran İlişkileri: Son On Yıl” Paneli

Üniversitemiz Uluslararası İlişkiler ve Stratejik Araştırmalar Enstitüsü (YULİSA) tarafından düzenlenen “Türkiye – İran İlişkileri: Son On Yıl” başlıklı panel gerçekleştirildi.

Açılış konuşmasını yapan Enstitü Müdürü Prof. Dr. Mustafa Sıtkı BİLGİN, Türkiye İran İlişkilerinin tarihsel perspektiften önemine vurgu yaparak, panelin iki ülke ilişkilerinin ilerlemesine ve gelişmesine vesile olması temennisinde bulundu. Oturum başkanlığını Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Selçuk ÇOLAKOĞLU’ nun üstlendiği panelin sunumları; Gazi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi ve SDE Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Mehmet ŞAHİN,  Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Bayram SİNKAYA ve Başkent Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Arzu CELALİFER EKİNCİ tarafından gerçekleştirildi.

Panelde Türkiye İran ilişkilerinin son yıldaki seyri küresel, bölgesel, Türkiye ve İran perspektiflerinden ele alınarak tartışıldı. Öğretim üyeleri ve öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği panele yurt içi ve yurt dışından basın mensuplarının gösterdiği önem dikkatlerden kaçmadı.