REKMER Girişimcilik Eğitimleri Başladı

26.02.2014 Çarşamba günü Küme Akademisi ve Rekabet Araştırmaları Merkezi (REKMER) TÜBİTAK’ın desteğiyle başlattığı Girişimcilik Eğitim Sertifika Programı’nın açılış toplantısını yaptı.  Rektörümüz Prof. Dr. Sayın Metin DOĞAN, Rektör Yardımcısı ve İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Barca, TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Abdullah Çavuşoğlu’ nun katıldığı açılış programında  akademisyenlerimiz ve öğrencilerimiz de  hazır bulundu.

KOSGEB ve Kalkınma Bakanlığı’nın da katılımlarıyla gerçekleşen bu açılış toplantısında üniversitemizin girişimciliğe verdiği değerin üzerinde duran değerli Hocalarımız, programı tanıttılar. Proje Koordinatörü ve REKMER Müdürü Yrd.Doç.Dr. Erdal Akdeve tarafından sunumu yapıldı. Sayın Akdeve eğitim programının 1 yıl opsiyonlu olmak üzere 3 yıl süreceğini ve bunun Üniversitemizin girişimcilik alanındaki faaliyetlerinin kurumsallaşmasına katkı sağlayacağını belirtti.

Önümüzdeki 2 dönem boyunca sürecek olan bu kapsamlı eğitimin amacı, üniversitemizde girişimcilik bilinci oluşturmaya katkıda bulunmak ve öğrenci ve akademisyenlerimizin girişimcilik potansiyelini ortaya çıkarmak olarak belirtildi. Üniversitemizin tüm bölümlerinden yoğun bir ilgi gören bu eğitime, yapılan mülakatlar neticesinde 36 girişimci iş fikrine sahip lisans, yüksek lisans, doktora öğrencisi ve öğretim elemanımız seçildi. Üniversite içinde bölümler arası etkileşimi artıracak olan bu eğitimin girişimci iş fikirlerinin geliştirilmesine katkıda bulunması bekleniyor.

Üniversitemizin stratejik planında bulunan girişimci bir üniversite olmak hedefine ulaşması açısından bu eğitimler büyük bir adım olarak görülüyor. YBU Girişimcilik alanındaki faaliyetler REKMER bünyesinde oluşturulan Girişimcilik Ofisi tarafından sürdürülecektir.