TRT Haber Gündem Üniversitemizden Canlı Yayın Yaptı

TRT Haber Kanalı, 26 Aralık 2013 Perşembe günü “GÜNDEM” Programında “Uzaktan Eğitim” konusunu ele aldı. Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Sayın Yavuz S. SANİSOĞLU Üniversitemizin Ulus Yerleşkesinden canlı olarak yayınlanan programın konuğu oldu.

Uzaktan eğitim hakkında genel bilgiler veren Prof. Dr. Yavuz SANİSOĞLU Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Uzaktan Eğitim Merkezi’ nin nasıl çalıştığını, sanal sınıf uygulamasının işleyişini, Öğretim üyeleri ile öğrencilerin sanal ortamda nasıl iletişim kurduklarını, ülkemizde yeni olan bu uygulamanın dünyadaki örneklerini ve üniversitemizin uzaktan eğitim alanındaki teknik altyapısını TRT canlı yayın ekibine yerinde, canlı örnekleriyle gösterdi.

Prof. Dr. SANİSOĞLU, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’ nın genç bir Üniversite olmasına rağmen diğer bir çok konuda olduğu gibi “uzaktan eğitim” konusunda da büyük bir ivme ile yol aldığını, alt yapı konusunda ULAKBİM’ den teknik destek alındığını ve zamanla  bu alanda Üniversitemizi uluslararası arenada da söz sahibi kılacak çalışmalar yapıldığını ifade etti.

Üniversitemizde lisans ve yüksek lisans düzeyinde bazı derslerin uzaktan eğitim yoluyla verildiğini belirten Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Sayın SANİSOĞLU bu yöntemle  Türkiye çapında 22.000’ i Aile Hekimi olmak üzere yaklaşık 50.000 kişiye eğitim verildiğini söyledi.

TRT Canlı yayın ekibi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Hasan OKUYUCU’ nun uzaktan eğitim yoluyla verdiği derse konuk oldu ve hem  Doç. Dr. Sayın OKUYUCU’ ya hem de o an uzaktan eğitim yoluyla ders alan öğrencilerle sistemin işleyişi hakkında sorular sordu ve uzaktan eğitim ile verilen eğitimin örgün eğitimden farkları, menfi ve müspet tarafları konularında bilgi aldı.

TRT Haber Gündem 1 TRT Haber Gündem 2 TRT Haber Gündem 3 TRT Haber Gündem 4 TRT Haber Gündem 5 TRT Haber Gündem 6