Üniversitemiz “Girişimsel Kardiyoloji Simülasyon Eğitim Projesi” Tanıtım Toplantısına Ev Sahipliği Yaptı
“Girişimsel Kardiyoloji Simülasyon Eğitim Projesi”, Ankara Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde düzenlenen basın toplantısı ile tanıtıldı.
Projenin tanıtım toplantısı, Üniversitemizin ev sahipliğinde Rektörümüz Prof. Dr. Metin DOĞAN Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. İrfan ŞENCAN, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selim Yavuz SANİSOĞLU, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Engin BOZKURT Astra Zeneca Türkiye Genel Müdürü Stefan WOXSTRÖM ile çok sayıda bilim adamı ve medya mensubunun katılımlarıyla gerçekleşti.
Rektörümüz Prof. Dr. Sayın Metin DOĞAN yaptığı konuşmasında; Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Engin BOZKURT, Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. İrfan ŞENCAN ve Astra Zeneca yetkililerine çalışmaları için teşekkür ederek hastaların daha iyi tedavi edilmeleri açısından projenin hayati önem taşıdığını söyledi ve başarılı bir proje olmasını diledi.
Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. İrfan ŞENCAN ise “Her kardiyolog anjiyo konusunda çok tecrübeli olmak zorunda değil. Bu eğitim sayesinde işlemi yapandan kaynaklı riskler minimize edilecek” diye konuştu.
Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı ve proje yürütücüsü Prof. Dr. Engin BOZKUERT, koroner kalp hastalığına bağlı ölümlerin Türkiye’deki en önemli ölüm nedenleri arasında olduğunu ifade etti. Türkiye’de 50 yaşın altında kalp krizi oranını Avrupa ortalamasından yüksek olduğuna dikkat çeken Bozkurt, similasyon eğitimi ile kalp krizi vakalarına en kısa sürede müdahale edilebileceğini kaydetti. BOZKURT, proje ile ilgili açıklamasında, “Doktorlar kolaydan zora gerçeği ile birebir aynı 32 farklı senaryo üzerinde çalışabilecek. Eğitim alan doktorlar, katater, kılavuz tel, stent ve balon kullanımını görebiliyor. Radyasyonun dozunu ayarlayabiliyor, prosedür seçimini adım adım yapabiliyor. Bu eğitimden ilk etapta 50 kardiyoloji ünitesinden bin doktor faydalanacak. Her doktor, yaklaşık 50 vaka izleme şansına sahip olacak” dedi.
Eğitim projesine destek veren Astra Zeneca Türkiye Genel Müdürü Stefan Woxström de yaptığı konuşmada, “Bu proje kalp krizi ile sonuçlanan ölümlerin azaltılmasına ve akademisyenlerin eğitimine büyük fayda sağlayacak” dedi. Woxström, bu proje ile Sağlık Bakanlığı’ nın cesur bir adım attığını ve bu projenin parçası olmaktan gurur duyduklarını dile getirdi.
Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış.