2013-2014 Eğitim-Öğretim Yılı Açılış Töreni

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’ nde 2013-2014 Eğitim-Öğretim Yılına 23.09.2013 Pazartesi günü Etlik Yerleşkesinde, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve Silah arkadaşlarına ve tüm şehitlerimiz adına 1 dakikalık saygı duruşu,  ardından İstiklal Marşımızın okunması,  Rektörümüz Prof. Dr. Sn. Metin  DOĞAN’ ın açış konuşması  ve Üniversitemize yeni katılan öğrencilere yönelik ‘’Oryantasyon Eğitimi’’ ile  başlandı. Açılış programına Üniversitemizin Rektör Yardımcıları, Fakülte Dekanları İdari birim amirleri akademisyenlerimiz ve hazırlık okuyacak öğrencilerimiz katıldı.

Üniversitemizin kuruluşundan bu güne kadar geçen süreç  ve gelişmeler hakkında bilgiler veren Sayın Rektörümüz Üniversitemizin misyonu, vizyonu, hedefleri  ve tüm bunların ülkemiz, bölgemiz ve bilim dünyası açısından önemini belirttiği konuşmasında ilk elden önemli  müjdeleri de verdi.  Prof. Dr. DOĞAN daha 3 üncü akademik yılında öğrenci sayısının 6200 (lisans-yüksek lisans-doktora)’ ü bulduğunu ve bu sayının %30’ unun lisans üstü, % 10’ una yakınının 50’ ye yakın yabancı ülkeden gelen yabancı öğrenciler olduğunu belirtti. Hedefin toplamda %50 lisans üstü ve %25 yabancı öğrenci olduğunu, bu sayede daha başta tasarlanan ‘’uluslar arası bir araştırma üniversitesi olma yolunda hızla yol alındığını ve Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’nin Anakara’da kurulan yeni bir Devlet üniversitesi olarak Anadolu’daki diğer Üniversitelere öğretim üyesi yetiştiren önemli bir merkez olacağını belirtti.

Yeni bir üniversite olmanın doğal olarak bazı zorlukları da beraberinde getirdiğini, ancak bunların en kısa zamanda aşılacağını belirten Rektörümüz,  fiziksel şartlara aldırmadan son derece iyi yetişmiş,  ulusal ve uluslarası ölçekte başarıları olan akademik kadromuzdan öğrencilerin en iyi şekilde yararlanmasını, bu konuda kendisi dahil tüm öğretim üyelerinin dağarcıklarındaki faydalı her bilgiyi genç beyinlere aktarmaya hazır olduklarını, bunun kendilerine ayrı bir heyecan verdiğini söyledi. Yıldırım Beyazıt Üniversitesi diplomasının emsalleri  arasında en tercih edilir olması için ellerinden geleni yaptıklarını, Üniversitemizden mezun olanların önüne sadece ülkemizde değil, bölgemizde ve dünyanın her yerinde en geniş imkanların var olacağını, bunun  karşılık bulması için öğrencilerin de rehavete kapılmadan yoğun çalışma temposuna hazır olmaları gerektiğini ifade eden Rektörümüz, şimdiden  Üniversitemizin ülke sınırlarını aştığını, 60’ tan fazla ulusal ve uluslararsı üniversite ile işbirliği yapıldığını ve bu sayının her gün arttığını, Yıldırım Beyazıt mezunlarının birer dünya vatandaşı olarak yetiştiklerini dile getirdi.

Rektörümüz,  Esenboğa’daki Merkez Kampüs inşaatı ile ilgili son bilgileri aktarırken 74000 metrekarelik  1’ inci etap inşaat ihalesinin TOKİ tarafından Kasım2013 ayında yapılıp Temmuz 2015 de tamamlanacağını ve ilgili Fakülte ve birimlerin Ekim 2015’ de burada ders başı yapabilecekleri müjdesini verdi. Bu müjdenin hemen ardından 2016 yılında tamamlanması düşünülen Havaalanı raylı sisteminin Üniversitemiz Merkez Kampüsüne de bağlanacağı müjdesini de ekledi. Kampüs inşaatlarına konuşmasında geniş yer veren Rektörümüz Prof. Dr. Sayın Metin DOĞAN,  Yaşamkent ve Bilkent’teki çalışmalara da değinerek Atatürk Eğitim-Araştırma Hastanesi, Üniversitemiz Sağlık Temel Bilimleri Kampüsü ve Laboratuvar Binasının da içinde olduğu Bilkent Entegre Sağlık Kampüsü’nün temelinin geçen hafta Başbakanımız Sn. Recep Tayyip ERDOĞAN tarafından atıldığını, bu tesisin ve bununa bağlı olarak yapılacak olan Etlik Şehir Hastanesi Projesinin tamamlanmasıyla dünyanın en geniş hastanesi ve Tıp Fakültemizle var olan anlaşmayı genişletip  yenileyerek dünyanın en büyük Tıp Fakültesine sahip olacağımızı sözlerine ekledi.

Son derece samimi bir atmosferde geçen konuşma, katılımcılar ve özellikle öğrenciler tarafından dikkatle dinlendi. Bu samimiyetini Dekan ve  Rektör Yardımcılarımız ile birlikte Öğrenci yemekhanesinde öğlen yemeğini ders başı yapan öğrencilerimizle yiyerek pekiştiren Rektörümüz her konuda şahsen kendisi ve tüm idarecilerimizin ve  akademisyenlerimizin her zaman öğrencilerimizin yanında olacağını söyleyerek, yeni eğitim-öğretim yılının hayırlı ve başarılı olmasını diledi.

Rektörümüzün konuşmasından sonra sırasıyla Kütüphane ve Dokümantasyon Dairesi Başkanlığı adına Daire Başkanı Mahmut KOCAMAN, Öğrenci İşleri Dairesi Başkanlığı adına Şube Müdürü İrfan PURTUL, Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı adına Şube Müdürü Metin DOĞANOĞLU, Dış İlişkiler Birimi adına Koordinatör Damla BÜLBÜLOĞLU, Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi (Projeler Ofisi) adına Esra ÇALIKVAR yaptıkları sunumlarla birimleri ile ilgili  bilgileri paylaştılar.