Üniversitemiz Avrupa Gönüllü Hizmeti ( AGH ) Gönderen, Ev Sahibi ve Koordinatör Kuruluş Olarak Akredite Edilmiştir
Üniversitemiz, Mayıs 2013 tarihi itibariyle Avrupa Gönüllü Hizmeti ( AGH ) Gönderen, Ev Sahibi ve Koordinatör Kuruluş olarak akredite edilmiştir. Avrupa Birliği Komisyonun http://ec.europa.eu/youth/evs/aod/hei_form_en.cfm?EID=76001042324 linkinden Üniversitemiz ile ilgili detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.
Bir sivil toplum kuruluşu ve yerel topluluk için sosyal içerikli projelerde çalışmalarda bulunma. Öncelikle ve en önemlisi, gönüllü olarak çalışırken yaptığınız iş için maaş benzeri bir ücret almazsınız. Bununla birlikte yiyecek, barınma, dil eğitimi, yerel ulaşım, sigorta, bireysel bakım ve yardım ve az miktarda cep harçlığı alabileceksiniz. Bir AGH projesi, kısa süreli (2-8 hafta –sadece engellilere ve imkanları kısıtlı gençlere yönelik) ya da uzun süreli (2-12 ay) olarak bir AB ülkesinde gönüllü olmanıza imkan tanımaktadır.
AGH, gençler arasındaki dayanışmayı güçlendiren bir öğrenme sürecidir. AGH’de yaygın öğrenme ilke ve uygulamaları esas alınır. AGH sürecinde gönüllü, ülkeye gitmeden, gittikten sonra, hizmet ortasında ve sonunda eğitimlere tabi tutulur. Gönüllü AGH süresince bulunduğu yerele katkı sağlar, yeni beceriler edinir, yeni diller öğrenir ve diğer kültürleri keşfeder.
AGH programına katılmak istiyorsanız ve ya detaylı bilgi almak istiyorsanız aşağıdaki süreci takip edebilirsiniz:
- Türkiye Ulusal Ajansı’nın websitesinden Eylem-2 programını detaylı olarak okuyabilirsiniz.
- Gitmek istediğiniz ülkeye ve katılmak istediğiniz proje alanına karar verin. Bu süreçte AGH’nin kurum veritabanından yararlanabilirsiniz.
Öncelikle AGH hakkında detaylı bir bilgi almalısınız. Ardından başvurular ancak akredite bir kamu ya da sivil toplum kuruluşu aracılığı ile yapılacağı için bir gönderen kuruluş ( dernek, vakıf, belediye, tüzel kişilikler) bulmanız gerekli. Daha sonra http://ec.europa.eu/youth/evs/aod/hei_en.cfm sitesinden size uygun projeleri bulup gönderen kuruluşunuz aracılığı ile ev sahibi kuruluşlar (Avrupa’daki sivil toplum kuruluşları) ile irtibata geçmeniz gerekli. Bu kuruluşlara özgeçmişinizi ve neden o projede yer almak istediğinizi ve kişisel özelliklerinizi anlattığınız bir motivasyon mektubu göndermelisiniz. Olumlu cevap aldıktan sonra başvuru formunu doldurup Ulusal Ajans ile irtibata geçmeniz gerekli.
AGH Başvuru Tarihleri
DIŞ İLİŞKİLER BİRİMİ AB KOORDİNATÖRLÜĞÜ
Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış.