Üniversitemiz Siyasal Bilgiler Fakültesi Mezuniyet Töreni Gerçekleştirildi

Üniversitemiz 2016-2017 Akademik Yılı Siyasal Bilgiler Fakültesi Mezuniyet Töreni Esenboğa Külliyemizde gerçekleştirildi.

Üniversitemiz Rektör Yardımcısı ve Vekili Sayın Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşar Yardımcısı Sayın Dr. Murat Yılmaz, Rektör Yardımcılarımızdan Prof. Dr. Fatih Vehbi Çelebi, Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhsin Kar ve öğretim üyelerimiz ile mezun olan  öğrencilerimizin ailelerinin katıldığı  tören, şehitlerimiz için yapılan saygı duruşu ile başladı.

Üniversitemiz Türk Musikisi Devlet Konservatuvarının müzik dinletisi ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Mehteran dinletisi ile devam eden törende, Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhsin Kar açılış konuşması gerçekleştirdi. Prof. Dr. Muhsin Kar açılış konuşmasında; “Bugün hepimiz için çok önemli bir gün. Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi lisans ve lisansüstü programlarını başarı ile tamamlayan mezunlarımızın sevincini ve heyecanını paylaşmak için bir araya geldik. Genç bir üniversite olarak geçen yıl ilk mezunlarımızı verdik. Bu yıl ise 4 bölümümüzü başarıyla tamamlayan öğrencilerimiz için ikinci mezuniyet törenimizi gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz. Çalışma hayatında başarılı olmaları için takım çalışmasının parçası olarak paylaşmayı ve dayanışmayı, farklı çalışma koşullarını uyum sağlama kabiliyetini bir üniversite mezunu olarak kendi toplumuna karşı görev ve sorumluluklarınızı gösterdiğiniz için sizleri kutluyorum.” dedi.

Mezun olan öğrencimiz adına konuşma yapan Fakülte ve Maliye Bölümü birincisi Arnavutluk vatandaşı Besmir Sadiku, “Benim hayatımda çocuğumdan beri hedeflerim vardı. Bu okulda benim hedeflerime bir adım daha yakınlaştırdı. Ben dünyayı daha güzel bir yer yapmak istiyorum. İşte bu noktada Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi bana birçok şey kattı. Bu üniversiteden aldığım destek, hocalarımızdan aldığım eğitimle hedeflerime ulaşacağım” dedi.

Mezuniyet Töreninde söz alan Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşar Yardımcısı Dr. Murat Yılmaz, “Ben öncelikle ortadaki bu başarı tablosunu tebrik ediyorum.  Bu yıl Üniversitemiz 2. Mezunlarını veriyor. Hocalar arasında benim çeşitli vesilelerle tanıdığım arkadaşlarım var. Hepsinin dersleri ve öğrencileri için nasıl hassasiyet gösterdiğini biliyorum. İnşallah birkaç sene bu üniversite kampüsü ile beraber, mezunlarıyla beraber, iş hayatındaki başarıyla beraber çok daha güçlü bir marka haline gelecek. Bugün itibariyle Türkiye’deki muadili fakültelerin, muadili üniversitelerin standartları üzerinde bir eğitimi yakalamış durumdasınız. Bunun arkasında ciddi gayretli Üniversite hocaların olduğunu biliyoruz. Bundan sonra da inşallah Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi ismine yakışır bir şekilde daha da başarılı bir sonuçlar elde edecektir.” dedi. Dr. Murat Yılmaz konuşmasında öğrencilerimizle bürokrasi alanında tecrübelerini paylaştı.

Üniversitemiz Rektör Yardımcısı ve Vekili Sayın Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan yaptığı konuşmada, “Türkiye’nin ve Yurt dışının çeşitli yerlerinden üniversitemize teşrif eden tüm misafirlerimize teşekkür ediyorum. Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Sayın Cumhurbaşkanımızın riyasetinde ülkemizin tarihi kültürel kodlarıyla ve uluslararası akademik ölçütleri dikkati alarak hem ülkemiz hem dünya bilim hayatına katkı sunmak, insan kaynağı yetiştirmek adına kurulmuş uluslararası bir üniversitedir. Ülkemizin her yerinden ve dünyamızın 94 farklı ülkeden öğrencilerimiz bu külliye alanında mezun oluyor.” dedi.

Selamlama konuşmalarının ardından fakülte birinci Besmir Sadiku, ikincisi Umut Turgut Yıldırım ve üçüncüsü Ceren Kalaycı’ya ödülleri verildi. Program kep atma töreninden sonra sona erdi.

Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat Bölüm birincisi Osman Kural, ikincisi Çağatay Ökten üçüncüsü Alper Çakmak; Maliye Bölüm birincisi Besmir Saduku, ikincisi Mustafa Serhat Yılmaz, üçüncüsü Çağrı Soner Sannav; Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölüm birincisi Umut Turgut Yıldırım, ikincisi Rabia Nur Kaya, üçüncüleri Fatih Altın ve Tuncay Çolak; Uluslararası İlişkiler Bölüm birincisi Ceren Kalaycı, ikincisi Mehmet Erdem, üçüncüsü Diana Aydanaleyeva olmuştur.