Nevruz Bayramı Kutlaması

21.03.2013 tarihinde Üniversitemiz Türk Dünyası ve Akraba Toplulukları (TÜDAT) Kulübü olarak gerçekleştirdiğimiz “NEVRUZ BAYRAMI” etkinliği üniversitemizde büyük bir heyecanla, eğlenceyle, kardeşlikle kutlandı. Birlik ve beraberliğin ruhuna yakışır şekilde kutlanan Nevruz Bayramı üniversitemiz akademik personelleri ve öğrenci arkadaşlarımızla birlikte renkli dakikalara sahne oldu. Şeker ve geleneksel lokum ikramı ile başlayan şenliğimiz; halayların çekilmesi, baharın gelişi ile kötülüklerden arınmayı simgeleyen ateşin yakılması (od merasimi) ile devam etti. Dede Korkut ve Bahar Kızları ile akademik danışmanlarımızın od merasimini başlattığı şenlik; barış ve kardeşliğe en güzel örnek oldu. Bu etkinliğimizde bize yardımcı olan, kulübümüz akademik danışmanları Doç. Dr. Salih YILMAZ’a ve Yar. Doç. Dr. Cengiz KARATAŞ hocalarımıza, Dede Korkut rolü ile şenliğimize renk katan Öğrenci İşleri Daire Başkanı Bünyamin ÖZTÜRK’e, Sağlık Kültür Spor Daire Başkanlığı Şube Müdürü Metin DOĞANOĞLU’na ayrıca programımıza katılan bütün akademik personelimize, Türk Dünyasından şenliğimize katılan yabancı uyruklu arkadaşlarımıza ve bu etkinliğimizi barış içerisinde kutlayan tüm üniversitemiz mensuplarına çok teşekkür ediyoruz.
YBÜ-TÜDAT Yönetimi