Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’nde Kripteks Heyecanı

Başarılı yapımcı Hasan YILDIZ’ın yönetmenliğini yaptığı Kripteks, üniversitelilerin bilgi ve analitik düşünce becerilerini deneyebilecekleri eğlenceli ve heyecanlı bir yarışma ve işte Yıldırım Beyazıt Üniversitesi öğrencileri tarafından büyük bir ilgi gören Kripteks, 12.03.2013 tarihinde geniş bir ilgi ve katılımla Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Etlik Yerleşkesi Konferans Salonunda yarışmacı seçmeleri gerçekleştirdi. Heyecanın hiç eksilmediği seçmelerde onlarca adayı geride bırakarak;  kimler, yarışmacı olacak; şimdi merakla bekleniyor.

TRT OKUL ekranlarında yayınlanacak olan Kripteks, şu prensiplere dayalı; iki yarışmacıya, birer şifre ve ulaşım masrafları için harcanmak üzere 100 TL para veriliyor. Her yarışmacı, başlangıç noktasından itibaren bahsedilen hedefte kendisine ait bir şifre kutusu buluyor. Karşısına çıkan üç farklı şifreyi çözerek, şifrelerde gösterilen hedeflere ilk önce ulaşmanın önem kazandığı programda; yarışmacılar cep telefonu, internet vb. iletişim araçlarını kullanamıyor ve son hedefe ilk ulaşan yarışmacı, 500 Türk Lirasının sahibi oluyor.

Türkiye Radyo Televizyon Kurumu için Yıldızlar Tanıtım Organizasyon Ltd. Şti. tarafından hazırlanan ve başarılı yönetmen Hasan YILDIZ’ın ekranlara taşıdığı Kripteks,  yakında TRT OKUL’da.