Meslek Hastalıkları Çalıştayı

Üniversitemiz ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eğitim ve Araştırma Merkezi (ÇASGEM) işbirliği ile 17.01.2013 günü “Meslek Hastalıkları Çalıştayı” düzenlenmiştir. Çalıştayla, meslek hastalıklarının çalışma hayatına etkisi, devlet, işveren ve çalışan açısından getirdiği hukuki sorumluluklar, ülkemizin bu konu ile ilgili sağlık ve sosyal güvenlik altyapısı ve eksiklikler konusunda ilgili tarafların önerilerinin tespit edilmesi amaçlanmıştır. Çalıştayın açılış konuşmasında, Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Fatih UŞAN meslek hastalıklarının önemine değinmiş, durum tesbiti yapmıştır.

Çalıştayda 3 farklı çalışma grubu oluşturulmuş, bunlardan Yasal Düzenlemelerde Meslek Hastalıklarının Yeri” adlı grubunun başkanlığını da Prof. Dr. M. Fatih UŞAN yapmıştır. Çalıştaya üniversitemiz adına, ayrıca, Hukuk Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ali Cengiz KÖSEOĞLU, Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa ÖZTÜRK ve Dr. Tahir SOYDAL da katılmışlardır.

Meslek Hastalıkları Çalıştayı 1 Meslek Hastalıkları Çalıştayı 2 Meslek Hastalıkları Çalıştayı 3 Meslek Hastalıkları Çalıştayı 4 Meslek Hastalıkları Çalıştayı 5