iThenticate -İntihali Engelleme- Programı

TÜBİTAK Bilim Kurulu’nun 9 Temmuz 2011 tarih ve 199 sayılı kararı gereği, doğrudan akademik yayınların değerlendirilmesi ile ilgili (öğrenci ödevleri hariç) kapsamlı bir akademik içeriğe sahip olan “İThenticate intihali engelleme programı üniversitemizin erişimine açılmıştır.

iThenticate, akademisyenlerin, hakemlerin ve editörlerin, tez, makale ya da draftları taramalarını sağlar. Gönderilen bu dokümanları veritabanına kaydetmemektedir. Bunları, 14 milyonun üzerinde web sayfası ve 50.000 üzerindeki akademik dergi ve kitaptan oluşan veritabanıyla karşılaştırmaktadır.

ULAKBİM tarafından üniversitemizin erişimine açılan İThenticate programını kullanmak isteyen akademik personelin isim, soy isim ve mail adreslerini içeren bilgileri kutuphane@ybu.edu.tr adresine mail ile göndermeleri gerekmektedir. Erişim tanımlamaları ile ilgili olarak Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığında görevlendirilen kişi, üniversitemiz bünyesinde İthenticate programına erişim sağlamak isteyen akademik personelin sisteme erişim tanımlamalarını yapacaktır. Sisteme tanımlaması yapılan akademik personelin bildirmiş olduğu mail adresine şifre ve kullanıcı adı gönderilecektir. Bu kullanıcı adı ve şifre www.iThenticate.com adresindeki “login” alanına yazıldığında sisteme giriş yapılmış olacaktır. Sistemle ilgili ayrıntılı bilgi edinmek için aşağıdaki “iThenticate Hızlı Başlangıç Kılavuzunu” inceleyiniz.

Erişim adresi:  http://www.ithenticate.com/

iThenticate Hızlı Başlangıç Klavuzu :

iThenticate Manual User Guide-english :

İlgili Personelin  İletişim Numaraları:

Kütüphaneci   Yasemin HAVA   0312 323 01 30-31/6240