Balkan Savaşları Paneli

Balkan Savaşları Paneli Yapıldı.

Balkan Savaşlarının 100. yılı münasebetiyle 18.12.2012 tarihinde Cinnah Yerleşkesi’nde üniversitemiz İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Tarih Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. H.Mustafa ERAVCI’nın başkanlığında ve Doç. Dr. Kenan OLGUN, Yrd. Dr. Sayim TÜRKMAN ve Yrd. Doç. Dr. Yaşar BAYTAL’ın konuşmacı olarak katıldığı Balkan Savaşlarından Balkan Barışına adlı bir panel düzenlenmiştir.

20. yüzyılın başlarındaki uluslararası düzen, Rusya’nın savaşta oynadığı rol, savaşın  arşiv belgelerine nasıl yansıdığı, Batı ordularının savaşları ve savaş sonunda yaşanan göç olaylarının yanı sıra  savaşın sistemik, bölgesel ve ulusal dinamikleri üzerine yoğunlaşıldığı panelde Balkan Savaşlarının günümüze kadar uzanan çok yönlü etkileri akademik bir tartışma ortamı yaratılarak irdelenmiştir.

Balkan Savaşları Paneli  1 Balkan Savaşları Paneli  2 Balkan Savaşları Paneli  3 Balkan Savaşları Paneli  4 Balkan Savaşları Paneli  5