Üniversitemiz İşbirliğinde Elektrikli Araç Seri Üretim Hattı Kurulumu ve Geliştirilmesi Projesi Tamamlandı

Üniversitemiz Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi ile KOSGEB Ankara Ostim Müdürlüğü işbirliğinde AR-GE İnovasyon Endüstriyel Uygulama  Programı kapsamında  desteklenen ”Elektrikli Araç Seri Üretim Hattı Kurulumu ve Geliştirilmesi Projesi” başarı ile tamamlanmıştır.

Proje kapsamında Elektrikli Araç Seri Üretim Hattı kurulmuş olup aylık 6 araçlık üretim kapasitesine ulaşılmıştır. Ayrıca toplamda yurtiçi ve yurtdışı olmak üzere 7 adet elektrikli araç satışı gerçekleştirilmiştir.

Üniversitemiz ve KOSGEB desteği ile Türkiye’de İlk Defa Seri Elektrikli Araç Üretimi Hattı Kurulumunu başarı ile tamamlayan OSCAR Makine İnş. San. ve Dış. Tic. Ltd. Şti İşletmesine  Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bakan Yardımcısı Sayın Hasan Ali Çelik ve Üniversitemiz Mühendislik ve Doğa Bilimleri Dekanı  Prof. Dr. Veli Çelik, öğretim üyelerimizden Prof. Dr. Hasan Okuyucu ve Prof. Dr. Adem Çiçek, KOSGEB Müdürlükleri Koordinasyon Dairesi Başkanı Erdal Çınar ve KOSGEB Ankara Ostim Müdürü Köksal Özen ile yerinde ziyaret ederek üretim hattı  ve makine parkuru incelenmiş ve  proje hakkında bilgi alınmıştır.

Destek kapsamında üretilen elektrikli araçların test sürüşleri gerçekleştirilmiştir.

OSCAR Ziyareti 2 OSCAR Ziyareti 3 OSCAR Ziyareti 4 OSCAR Ziyareti 5 OSCAR Ziyareti 6 OSCAR Ziyareti 7 OSCAR Ziyareti 8 OSCAR Ziyareti 1