Ramak Kala Yayına Başladı

Üniversitemiz İş Sağlığı ve Güvenliği Koordinatörlüğü’nce, İş Sağlığı ve Güvenliği çalışmaları kapsamında Akademik ve İdari Personel ile Üniversitemiz Öğrencilerinin karşılaştığı arıza, problem ve benzeri olayları ihbar edebileceği, yaşanabilecek her türlü kazaların tespiti ve ilgili birimlerin yardımı ile sorunların çözülebilmesi amacıyla http://ramakkala.ybu.edu.tr/ site aracılığıyla takip sistemi kurulmuştur.

TEHLİKELİ DURUM VE RAMAK KALA BİLDİRİM FORMU

Ramak kala olay; işyerinde meydana gelen, çalışan, işyeri ya da ekipmanını zarara uğratma potansiyeli olduğu halde zarara uğratmayan olaydır. Günlük hayatta “Az kalsın” diye anlatmaya başladığımız olaylar olarak da tanımlayabiliriz.

6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu gereğince; her türlü ramak kala olayların kayıt altına alınması gerekmektedir. Bu tip olayların kayıt altına alınarak raporlanması iş kazalarını önlemek için hayati önem taşımaktadır.

Üniversitemizde kullanılan takip sistemi aracılığıyla, kişilerin karşılaştığı arıza, problem ve benzeri olaylar Üniversitemiz İş Sağlığı ve Güvenliği Koordinatörlüğü’nce takip edilip, ilgili birimlere iletilerek çözülmektedir. Ancak, İş Sağlığı ve Güvenliği çalışmaları kapsamında yaşanabilecek kazaların tespiti için takip sistemi açılmış ve ilgili birim yardımıyla sorununuz çözülmüş olsa dahi ramak kala kaza bildirim formunun da doldurulması gerekmektedir. Ramak Kala Kazaların bildirilmesi, ileride yaşanabilecek iş kazaların tespit edilmesi ve önlenmesi için büyük önem taşımaktadır.

Heinrich Kaza Piramiti’ne göre; yaşanan her 29 ramak kala 1 tane yaralanmalı iş kazasına, 300 ramak kala ise 1 tane ağır yaralanmalı veya ölümlü iş kazasına sebep olmaktadır.

İş kazalarını önlemek için; başınıza gelen ve size az kalsın dedirten tüm olayları Tehlike İhmal Bildir bloğunda yer alan “Tehlikeli Durum ve Ramak Kala Bildirim Formu” ile  Üniversitemiz İş Sağlığı ve Güvenliği Koordinatörlüğü’ne bildirinizi rica ederiz.

Neler Ramak Kala Kazadır?

§  Az kalsın ıslak zeminde kayıyordum.

§  Az kalsın kablolara takılıp düşüyordum.

§  Az kalsın elektrik çarpıyordu.

§  Az kalsın dolap devriliyordu.

§  Az kalsın malzemeler üzerime düşüyordu.

§  Az kalsın gözüme kimyasal sıçrıyordu.

§  Az kalsın zehirli gaz/kimyasal soluyordum.

§  Az kalsın tüp gaz kaçırıyordu.

§  Az kalsın tehlikeli atık poşetleri yırtılıyorduç

§  Az kalsın çatıda çalışma yapan işçi düşüyordu.

İletişim için; 
0312 324 15 55 / 1265
isg@ybu.edu.tr
ramakkala.ybu.edu.tr

 

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz