Üniversitemiz İnsansız Hava Aracı Eğitimi İçin Yetkilendirildi

Uçuş prensipleri ile birlikte insansız hava aracının yapısı parçaları ve fonksiyonlarını içeren ve UDH Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından belirlenen kapsama uygun olarak İHA0 ve İHA1 sınıfı İHA pilotları için sertifika için eğitim verme yetkisi Üniversitemiz Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi tarafından alınmıştır.

Bu eğitim ile 25 KG’a kadar ticari amaçlı İHA’lar kullanabilecektir.

Eğitimler; İHA0-500 GR-4 KG-(12 saat eğitim),  İHA1-4-25 KG–(36 saat eğitim)arasındaki araçları kapsamaktadır.

Ticari amaçlı İHA kullanıcılarının tamamı bu eğitimi almak zorundadır. Kamu Kurumları da bünyelerindeki (Asker-Polis hariç ), İHA’ları kullanabilmeleri için bu eğitimi almaktadırlar. Sivil Havacılık Talimatnamesinde eğitimler teorik tanımlamasına rağmen Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültemizde verilecek olan eğitimlerde pratik eğitim de verilecektir.

Toplu eğitim alma isteği belirten kamu ve özel kuruluşlara yerinde eğitim verilmesi planlanmaktadır. Kurs almak isteyenler mesai saatleri içerisinde 0312 906 22 02  telefondan kayıt yaptırabilecektir.

aybuihaegimtimleri-1 aybuihaegimtimleri2 aybuihaegimtimleri3