Üniversitemizde Ritmoterapi Hazırlıkları Başladı

Üniversitemiz Milli İrade Binasında Rektörümüz Prof. Dr. Sn. Metin Doğan’ın katılımıyla Ritim Sanatçısı Volkan Fatih Yılmaz Ritmoterapi sunumu gerçekleştirdi.

Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. Fatih Uşan, Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Salih Mollahaliloğlu, İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Rahim Ay, Türk Mûsikîsi Devlet Konservatuvarı Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Serbülend Arpa ve Genel Sekreter Yardımcısı Kadir Ali Seçer’in katıldığı sunumda hazırlıkları devam eden ritmoterapi hakkında katılımcılara bilgi verildi.

Bateri ve ritim sazları kullanılarak yapılan terapinin bazı psikolojik rahatsızlıkların tedavi sürecine katkısı olduğunu ifade eden Volkan Fatih Yılmaz, Ritmoterapi konusunda bilimsel araştırmaların yapılmasına ihtiyaç duyulduğunu ve bu hususta Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesinin bünyesinde bulunan ve çalışmalarına devam eden Türk Mûsikîsî Devlet Konservatuvarı ile Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulama ve Araştırma Merkezi işbirliğinde dünyada ilk kez yapılacak olan bir çalışmanın gerçekleşebileceğini ifade etti.

Müzikoterapi konusunda dünyanın pek çok ülkesinde akademik çalışmaların yapıldığını ancak ritmoterapi konusunda henüz bir çalışma yapılmadığını ifade eden Volkan Fatih Yılmaz, gitar eşliğinde pentatonik müzik icrası ve bateri eşliğinde ritmoterapi uygulamalarına örnekler vererek sunumunu tamamladı.

Rektörümüz Prof. Dr. Sn. Metin Doğan yapılan sunumun sonunda, Volkan Fatih Yılmaz tarafından önerilen yöntemle ritmoterapi konusunda bilimsel araştırmaların başlatılabileceğini, bu hususta Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi olarak akademik yönden her türlü desteği verebileceklerini ifade etti.

AYBÜ Türk Mûsikîsî Devlet Konservatuvarı ve AYBÜ Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulama ve Araştırma Merkezi işbirliği ile literatür ve repertuvar araştırmaları/çalışmaları yapılmasının yerinde olacağını belirten Sayın Rektörümüz bateri enstrümanı ile Ritmoterapi denemeleri yaptı.

ritmoterapiaybu-1 ritmoterapiaybu-2 ritmoterapiaybu-3 ritmoterapiaybu-4 ritmoterapiaybu-5 ritmoterapiaybu-6 ritmoterapiaybu-7 ritmoterapiaybu-8 ritmoterapiaybu-9

 

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz