Uluslararası Ortadoğu Dil, Tarih ve Edebiyat Kongresi Gerçekleştirildi

Üniversitemiz İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Doğu Dilleri ve Edebiyatları Bölümü, Ahmet Yesevi Üniversitesi, TİKA ve Yunus Emre Entitüsü organizasyonunda Esenboğa Külliyemizde Uluslararası Ortadoğu Dil, Tarih ve Edebiyat Kongresi gerçekleştirildi.

Programa Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Sn. Metin Doğan, Siirt Milletvekili Sn. Prof. Dr. Yasin Aktay, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkanı Sn. Prof. Dr. Derya Örs, Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Sn. Prof. Dr. Musa Yıldız, Rektörü Yardımcımız Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, akademisyenlerimiz, öğrencilerimiz ve çok sayıda davetli katıldı.

Üniversitemiz Doğu Dilleri ve Edebiyatları Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Yıldız Deveci Bozkuş, Rektörümüz Prof. Dr. Sn. Metin Doğan, Sn. Prof. Dr. Musa Yıldız, Sn. Prof. Dr. Derya Örs ve Sn. Prof. Dr. Yasin Aktay’ın açılış konuşması yaptığı sempozyum, Prof. Dr. Mehmet Hakkı Suçin’in “Çatışmaların Gölgesinde Dil, Tarih ve Edebiyat” konulu sunumuyla devam etti.

30-31 Ekim 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilen Kongre’de Ortadoğu’daki Dil ve Ulusal Kültür; Savaş ve İşgallerin Dil Üzerindeki Etkileri; Emperyalizm; Din, Siyaset ve Toplum; Savaş ve Edebiyat; Edebiyatta Kadın; Cinsiyet ve Kimlik; Modern Ortadoğu ve Edebi Akımlar; Arap Baharı gibi konuların tarihî, edebî, kültürel, sosyolojik ve filolojik bakımdan ele alınarak bu alandaki literatüre önemli katkılar sağlayan 30 oturumda yaklaşık 190 akademisyen sunum gerçekleştirdi.ODTEK 1 ODTEK 2 ODTEK 3 ODTEK 4 ODTEK 5 ODTEK 6 ODTEK 7 ODTEK 8 ODTEK 9 ODTEK 10 ODTEK 11 ODTEK 12 ODTEK 13 ODTEK 14 ODTEK 15 ODTEK 16 ODTEK 17 ODTEK 18 ODTEK 19 ODTEK 20 ODTEK 21 ODTEK 22 ODTEK 23 ODTEK 24 ODTEK 25 ODTEK 26 ODTEK 27 ODTEK 28 ODTEK 29 ODTEK 30 ODTEK 31 ODTEK 32 ODTEK 33 ODTEK 34 ODTEK 35 ODTEK 36 ODTEK 37 ODTEK 38 ODTEK 39