Burs – Kore (Güney)

Kore Hükümeti Burs Programı (KGSP), gelecekteki küresel liderleri desteklemekte ve yetenekli uluslararası öğrencileri Kore’ye davet ederek Kore’deki yükseköğretim kurumlarında ileri eğitimler yapma fırsatı sunarak eğitimdeki uluslararası işbirliğini teşvik etmektedir.

Başvuru sahipleri başvurularını dünyanın dört bir yanındaki Kore Büyükelçiliklerine ya da Kore’deki parlemento üniversitelerine sunarlar. Elçilikler ve üniversiteler, seçimlerin 1. turunda başvuranlar arasından başarılı adayları seçerler. Başarılı adayların başvuranları daha sonra NIIED’e sevk edilecek.

İkinci turdan başarılı olan adaylar arasından Kore Büyükelçilikleri aracılığıyla başvuranların başvuruları üniversiteler tarafından kabul edilecek. Başarılı adaylar üniversitelerin en az birinden kabul edilmelidir.

Detaylı bilgi edinmek için tıklayınız.