Doktora Bursu (2018-2019) – TEV – SİNGA

TEV-SINGA Bursları;

SİNGAPUR’da, A*STAR (The Agency for Science, Technology and Research), NTU (Nanyang Technological University) ve NUS (National University of Singapore), SUTD (Singapore University of Technology and Design)’da Temel Bilimler, Mühendislik ve Biyomedikal Bilimleri alanlarında doktora çalışmaları için karşılıksız verilecektir.

BURS VERİLECEK ALANLAR:

•    Mühendislik ve Teknoloji Yönetimi

•    Biyomühendislik

•    Matematik

Kimler Başvuru yapabilir:  Üniversite son sınıfta öğrenim görenler, mezun olanlar, yüksek lisans veya doktoraya başlamış ya da tamamlamış olanlar.

Burslar, Ağustos 2018 ya da en geç Ocak 2019 döneminde çalışmalara başlanacak şekilde kabul alınması halinde en fazla 4 yıllık tam zamanlı doktora öğrenimi için karşılıksız verilecektir. Doktora çalışmaları A*STAR araştırma merkezleri ve enstitülerinde, NUS, NTU veya SUTD’a bağlı enstitülerde yapılacaktır. Aday, aşağıda listesi verilen enstitülerden alanlarına göre seçim yaparak ilgili enstitü ve danışman profesörle temasa geçipAğustos 2018 ya da en geç Ocak 2019 dönemi için kabul almak zorundadır. Ancak TEV-SINGA adayları için Singapur’daki programlara kabul almak için başvurular Ekim ayı başında başlar ve Aralık sonunda biter bu nedenle hemen ilgili bölümle temasa geçip adayın son başvuru ve kabul alma tarihleri için teyit etmesi gerekir. Kabuller başvuru tarihinden sonra da verilebilir çünkü kabul alma süresi yaz aylarına kadar da sürebilir. Bursu, alabilmek için konu ve danışman bulup kabul (Acceptance) almak şarttır. Bu nedenle en kısa zamanda çalışma yapacağınız alanı belirleyip karşı taraf ile iletişime geçmenizi öneriyoruz. A*STAR Araştırma Merkezleri ya da Enstitülerinde yapılacak doktora derecesi NUS veya NTU tarafından verilecektir.

Detaylı bilgi edinmek için tıklayınız.