Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Senatosu Basın Açıklaması

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Camiası olarak;

“Yüce milletimizin iradesine karşı düzenlenen, demokrasi tarihimize kara bir leke olarak geçecek bu girişimi şiddet ve nefretle kınıyoruz. Demokrasinin en önemli savunucularından olan üniversitelerimiz için gün, demokrasiye sahip çıkma günüdür.
Yıldırım Beyazıt Üniversitesi olarak, Her zaman Milletimizin, Demokrasimizin ve Devletimizin yanında olduk ; son nefesimize kadar olmaya devam edeceğiz.
15-16 Temmuz gecesi, halkımız bu hain darbe girişimine karşı göğsünü siper ederek, ‘’Çanakkale’’ ve ‘’Kurtuluş Savaşı’’ Ruhunu yeniden yaşatmıştır. Demokrasimize, vatanımıza ve milletimize sahip çıkma çabası esnasında hakkın rahmetine kavuşan, Demokrasi Şehitlerimize ‘’Cenab-ı Allah’tan Rahmet’’,Gazi’lerimize ‘’Cenab-ı Allahtan Acil Şifalar’’ diliyoruz.
Bütün akademik camiamız milletin iradesine saygı ve demokrasiye sahip çıkma noktasında tek vücut halindedir.”
Kamuoyuna önemle duyurulur.