Hukuk Fakültemizin 4. Ödüllü Kısa Film Yarışmasının Galası Gerçekleştirildi

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla Hukuk Fakültemiz tarafından düzenlenen 4. Ödüllü Kısa Film Yarışmasının galası Etlik 15 Temmuz Şehitleri Binasında gerçekleştirildi.

Güçtür Göç Etmek” temalı yarışma, konseptiyle uyumlu bir şekilde Uluslararası Göçmenler Günü olan 18 Aralık’ta düzenlendi. Program, kısa film yarışmasının proje yürütücüsü ve jüri üyesi Hukuk Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Ahmet Kılınç’ın, kısa film yarışmasının düzenleme kurulu başkanı ve jüri üyesi Rektör Yardımcımız ve Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Uşan’ın ve Rektörümüz Prof. Dr. Sn. Metin Doğan’ın açılış konuşmaları ile başladı. Açılış konuşmalarının ardından 58 film içerisinden halk oylaması sonucunda ilk 10’a giren kısa filmlerin gösterimine geçildi. Biz İki Kişiyiz (Erhun Altun), Büyük İnsanlık (Baransel Bekcan), Göçük (Muhammed Mustafa Uğurluoğlu), Haymatlos (Merve Özdemir), Kapı (Parviz Aliyev), Kurtuluş (Hasan Çiçek), Musab (Mertcan Arslantaş), Sınırda (Bedirhan Yıldız), Yurduma Hoş Geldin Kardeşim (Orçun İlhan), Yürek Göçü (Umur Batur Koçak) filmleri konukların seyrine sunuldu. Film gösterimi sonrası düzenleme kurulu üyeleri Arş. Gör. Abdullah Vefa Karataş, Arş. Gör. Atacan Bozyel, Arş. Gör. Murat Ekinci, Arş. Gör. Neslihan Özeler, Arş. Gör. Kemalettin Ahmet Aksoy, Miraç Sıla İpek, Serap Özen, Vildan Erdoğan, Selin Yeşildal ve Halil Çatak’a teşekkür belgeleri takdim edildi. Daha sonra jüri üyeleri Yrd. Doç. Dr. Ahmet Kılınç, Prof. Dr. Aytekin Can ve Prof. Dr. M. Fatih Uşan’a plaketleri ve teşekkür belgeleri sunuldu. İlk 10’a giren filmlerin yönetmenlerine teşekkür belgeleri verildi.

Teşekkür belgelerinin takdiminin ardından ödül törenine geçildi. Mertcan Arslantaş’ın Musab filmi AYBÜ Hukuk Özel Ödülünü; Umur Batur Koçak’ın Yürek Göçek filmi Mansiyon Ödülünü; Merve Özdemir’in Haymatlos filmi Üçüncülük Ödülünü;  Erhun Altun’un Biz İki Kişiyiz filmi İkincilik Ödülünü; Hasan Çiçek’in Kurtuluş filmi ise Birincilik Ödülünü almaya hak kazandı. Ödül almaya hak kazanan yönetmenlerin duygu ve düşünceleri alınarak kendilerine plaketleri ve ödüllerini temsilen çekleri takdim edildi.

Etkinlik, toplu fotoğraf çekimi sonrası kokteyl ile sona erdi.

4. Ödüllü Kısa Film Yarışmasının Galası 1 4. Ödüllü Kısa Film Yarışmasının Galası 2 4. Ödüllü Kısa Film Yarışmasının Galası 3 4. Ödüllü Kısa Film Yarışmasının Galası 4 4. Ödüllü Kısa Film Yarışmasının Galası 5 4. Ödüllü Kısa Film Yarışmasının Galası 6 4. Ödüllü Kısa Film Yarışmasının Galası 7 4. Ödüllü Kısa Film Yarışmasının Galası 8 4. Ödüllü Kısa Film Yarışmasının Galası 9 4. Ödüllü Kısa Film Yarışmasının Galası 10 4. Ödüllü Kısa Film Yarışmasının Galası 11 4. Ödüllü Kısa Film Yarışmasının Galası 12 4. Ödüllü Kısa Film Yarışmasının Galası 13 4. Ödüllü Kısa Film Yarışmasının Galası 14 4. Ödüllü Kısa Film Yarışmasının Galası 15 4. Ödüllü Kısa Film Yarışmasının Galası 16 4. Ödüllü Kısa Film Yarışmasının Galası 17 4. Ödüllü Kısa Film Yarışmasının Galası 18 4. Ödüllü Kısa Film Yarışmasının Galası 19 4. Ödüllü Kısa Film Yarışmasının Galası 20 4. Ödüllü Kısa Film Yarışmasının Galası 21 4. Ödüllü Kısa Film Yarışmasının Galası 22 4. Ödüllü Kısa Film Yarışmasının Galası 23 4. Ödüllü Kısa Film Yarışmasının Galası 24 4. Ödüllü Kısa Film Yarışmasının Galası 25 4. Ödüllü Kısa Film Yarışmasının Galası 26 4. Ödüllü Kısa Film Yarışmasının Galası 27 4. Ödüllü Kısa Film Yarışmasının Galası 28 4. Ödüllü Kısa Film Yarışmasının Galası 29 4. Ödüllü Kısa Film Yarışmasının Galası 30 4. Ödüllü Kısa Film Yarışmasının Galası 31 4. Ödüllü Kısa Film Yarışmasının Galası 32 4. Ödüllü Kısa Film Yarışmasının Galası 33 4. Ödüllü Kısa Film Yarışmasının Galası 34 4. Ödüllü Kısa Film Yarışmasının Galası 35 4. Ödüllü Kısa Film Yarışmasının Galası 36