Rektör Yardımcımız Türkçenin 12. Uluslararası Şiir Şöleni’ne Katıldı

Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, Kültür ve Turizm Bakanlığı desteğiyle Türkiye Yazarlar Birliği tarafından düzenlenen Türkçenin 12. Uluslararası Şiir Şöleni’ne katıldı.

Ahmet Yesevi Üniversitesi ev sahipliğinde 20 -23 Aralık tarihleri arasında, Ahmet Yesevi Üniversitesi Kültür Merkezinde düzenlenen etkinliğe; Türkiye, Kazakistan ve Türk Dünyasının birçok yerinden 100’e yakın şair, yazar ve davetliler katıldı.

Programın açılışında konuşma yapan Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan,  sözlerine Hoca Ahmet Yesevi’nin “Bismillah deyip beyan ederek hikmet söyleyip/Taleb edenlere inci, cevher saçtım ben işte” hikmetleriyle başlayarak; Yahya Kemal’in, ”şu Ahmet Yesevi kim, bir araştırın göreceksiniz, bizim milliyetimizi asıl onda bulacaksınız” dediği, Hz. Pir Hoca Ahmet Yesevi’nin huzurunda, şiir şöleninin gerçekleştirilmesinden onur duyduğunu ifade etti. Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, konuşmasının devamında ilki “Osmanlı Devleti’nin ilk Başkenti Bursa’da başlatılan Türkçe’nin Uluslararası Şiir Şölenlerinin, yaklaşık çeyrek asırdan beri süre gelen, Türkiye Yazarlar Birliği’nin gelenekselleşen, klasikleşen bir organizasyonu” olduğunu belirtti.  Bugüne kadar 11 ülkede gerçekleştirilen bu etkinliğin, dünyayı dolaşan en büyük edebi faaliyetler arasında bulunduğunu söyledi. Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, şiir şölenlerinin geçmiş asırların anıtlaşmış şairlerini hatırlattığını, yedi iklim, dört bucaktan zamanımızın dil ve şiir ustalarını bir araya getirerek, yeni bir edebi dirilişin zeminini hazırladığını vurguladı.  Ayrıca,  Türkçe’nin Şiir Şölenleri, Türk Dünyasında ortak bir dil zemini hazırlayacağı gibi, kardeş şairler arasında fikir ve kültür işbirliğini sağlayacağını dile getirdi.

Haberin detayı için tıklayınız.

12geleneklesensiir2017 1 12geleneklesensiir2017 2 12geleneklesensiir2017 3 12geleneklesensiir2017 4