Türkiye’nin İlk KÜSİ Uygulama ve Araştırma Merkezi Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversi’nde Kuruldu

İl, bölge, ulusal ve uluslararası düzeyde kamu-üniversite-sanayi iş birliğini geliştirmek amacıyla KÜSİ Uygulama ve Araştırma Merkezi, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi bünyesinde kuruldu.

Türkiye’nin ilk KÜSİ (Kamu-Üniversite-Sanayi-İş Biriliği) Uygulama ve Araştırma Merkezi, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’nde kuruldu.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Kamu-Üniversite-Sanayi İş Birliği (KÜSİ) Stratejisi ve Eylem Planı (2015-2018) kapsamında KÜSİ Stratejik Yol Haritası oluşturularak, bu doğrultuda, 6 hedef 31 eylem belirlendi. Söz konusu hedeflerden birisi olan “İş birliğinde kurumsal yapılanma, iletişim ve algıyı oluşturmak” hedefinin sekiz eyleminden birisi olan “KÜSİ Uygulama ve Araştırma Merkezleri’nin Üniversitelerde Yaygınlaştırılması Sağlanacaktır” eylemi kapsamında, Türkiye’de ilk olarak Kamu-Üniversite-Sanayi İş Birliği (KÜSİ) Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliği, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi (AYBÜ) bünyesinde 3 Temmuz 2017 tarihli Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdi.

Türkiye’nin İlk KÜSİ Uygulama ve Araştırma Merkezi olan “AYBÜ KÜSİ UAM”,  il, bölge, ulusal ve uluslararası düzeyde, kamu-üniversite-sanayi iş birliğini geliştirerek, öğretim elemanlarının akademik desteği ile sanayicilerin teknolojik ve katma değeri yüksek yeni veya ara ürünleri geliştirmelerine veya mevcut ürünlerin kalitesini yükseltmelerine imkân sağlamayı, üniversitenin ilgili birimleri ile iş birliği içinde iş dünyasının ihtiyacı olan alanlarda nitelikli eleman yetiştirmesine katkıda bulunmayı hedefliyor.

AYBÜ KÜSİ Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetim Kurulu, Merkez Müdürü Prof. Dr. Veli Çelik başkanlığında geçtiğimiz günlerde ilk toplantısını gerçekleştirdi.

Toplantıya, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’nde yapılan toplantıya Ankara Vali Yardımcısı S. Hürrem Aksoy, ASO Başkanı Nurettin Özdebir, İvedik OSB Başkanı Hasan Gültekin, Ankara Bilim, Sanayi ve Teknoloji  İl Müdürü Vehbi Konarılı ve Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi fakültelerinden Yönetim Kurulu üyeleri katıldı. Toplantıda, KÜSİ Uygulama ve Araştırma Merkezinin yapmayı planladığı faaliyetlere yer verilirken kamu üniversite ve sanayi iş birliğini geliştirmeye yönelik yeni proje taslakları ve faaliyet planları görüşüldü.

Haberin Çıktığı Diğer Platformlar:

1. http://www.sanayigazetesi.com.tr/sanayi/kusiden-turkiyede-bir-ilk-h15866.html