Engelli Değil Özel Biriyim

Enes Bayraktar: 19 yaşında, ağır skolyoz hastası… Üniversite’miz Grafik Tasarım Bölümü 1. sınıf öğrencisi… Yıllardır tekerlekli sandalye üzerinde hayatını kazanmaya çalışan bir genç… Enes, tüm engellere karşı dik durdu, yılmadı, “engel hayatıma engel olamayacak” diyerek hayallerinin peşinden gitti. Onu hayallerine kolları taşıdı, itebildiği kadar itti sandalyesini… Şimdi tüm engelliler için okul sıralarında mücadele veriyor.

Eğitim en büyük sevdası…

Engelli birçok bireyin toplumsal alanda karşılaştığı sorunlarla Enes de karşılaşmış. Okula almamışlar, bazı okullar da ise asansör olmadığı halde beşinci kata çıkmasını istemişler ve “okuması zor evinize götürün” demişler. Yılmamış, tekerlekli sandalyesiyle başarı merdivenlerini teker teker çıkmış. Liseyi birincilikle kazanmış…Altındağ’dan haftanın üç günü Çubuk’taki üniversitene gidiyor. Hava güzelse onlarca kilometreyi elleriyle ittiği sandalyesiyle gidiyor. Hava kötü ise yolun yarısını araca biniyor, geri kalanını yine tekerlekli sandalyesiyle gidiyor. Yorulmadığını, spor olduğunu söylüyor.

Enes ‘e akülü bir sandalye ile okula daha hızlı ve kolay gidebileceğini, neden bir araç temin etmediğini sorduk. Enes de bize, “Ben yardım istemiyorum, insanların engellilere karşı hoşgörü göstermesinden başka isteğim yok. Hayırseverler birkaç kez akülü sandalye hediye etti. Ama ben istemedim, onları daha fazla ihtiyacı olanlara hediye ettim”dedi.

Enes Bayraktar okuluna büyük bir aşkla bağlı, eğitimi çok seviyor. Öğrenme yolunda hiçbir zorluğun kendisini yormadığını söylüyor.

Haberin Çıktığı Diğer Platformlar:

1. https://www.sabah.com.tr/ankara-baskent/2018/01/06/engelli-degil-ozel-biriyim