Kültürlerarası Müzik Konferans ve Konserler Serisi

IcM (Kültürlerarası Müzik Konferans ve Konserler serisi) etkinliğinin ikincisi 20-23 Mart 2018 tarihlerinde Samsun’da Ondokuz Mayıs Üniversitesi bünyesinde gerçekleştirilecektir. Dünyanın her yerinden Kültürlerarası Müzik alanında çalışmalarıyla tanınan Müzikolog/Etnomüzikolog, Besteci, İcracı ve Müzik Teorisyenlerine ek olarak, Türkiye’den ve Karadeniz çevresinden bu alanda ufuk açıcı çalışmalar gerçekleştiren araştırmacıların katılımını özellikle bekliyoruz. Ayrıca, IcM konserleri çerçevesinde dünya prömiyerleri yapılacak birçok eserin yanı sıra doğaçlama müzikler de sahnelenecektir. Başvurularınızı bekliyoruz! Sunum Çağrısı Kültürlerarası Müzik Konferans ve Konserler serisi (IcM 2), 20-23 Mart 2018 tarihleri arasında Samsun, Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde gerçekleştirilecektir.

Kültürlerarası müzik yoluyla etkileşimde ve paylaşımda bulunmak amacıyla düzenlenen konferans ve konserler serisi için aşağıda belirtilen, ancak bu başlıklarla sınırlı tutulmayan çalışmaları davet etmekteyiz:

1. müzikte kültürlerarası uygulamalar

2. müzikte kültürel temsiliyet ve yanlış temsiliyet

3. kültürel otantiklik

4. kültürlerarası müzik çalışmalarında kimlik uygulamaları

5. kültürlerarasılıkta müzik ve politika ilişkileri

6. kültürlerarasılık ve göç çalışmaları

7. popüler müzik çalışmalarında kültürlerarasılık

8. müzik teknolojilerinde kültürlerarasılık

9. müzik eğitiminde kültürlerarasılık

Konferans bildiri özetleri İngilizce-Türkçe (Türkçe özetler, İngilizce çevirileri ile birlikte gönderilmelidir) olarak kabul görecek, aşağıda görülen formatlarda başvurular kabul edilecektir:

1) Akademik bildiri

2) Sunumlu dinletiler

3) Eser 1. ve 2. kategoriler için seçilecek eserlerin sunumu panelde 3. kategoride seçilecek olan eserlerin sunumları konserde yapılacaktır.

Yukarıdaki tüm kategoriler için 250 kelimeyi geçmeyecek bir özet göndermek gerekmektedir.

1) Bildiri Sunumu Çağrısı Sunumlar en fazla 15 dakika anlatım + 5 dakika soru-cevap şeklinde gerçekleşecektir. Bildiri başvuruları “çift kör hakem yöntemi” ile değerlendirilecektir.

2) Sunumlu Dinleti Çağrısı Bu kategoride yapılacak başvurularda her ne kadar kendi icracısını getirecek besteci/ses tasarımcılarına öncelik verilecekse de değerlendirme komitesi farklı önerilere açıktır. Besteciler/ses tasarımcıları bizimle e-posta yoluyla irtibata geçerek, 3. kategori için verilen enstrüman listesinden herhangi bir icracı veya enstrüman kombinasyonu için eser önerisinde bulunabilirsiniz, bu konuda elimizden geleni yapmaya hazırız. Omnibus yaylı sazlar dörtlüsü 2. kategoride kullanılacak enstrüman listesine dahil değildir.

3) Eser Çağrısı Eser kategorisine katılacak besteciler, bildiri özetlerine ek olarak daha önce çalınmış başka bir esere ait nota ve kayıt örneğini (ya da kayda ait URL sbağlantısını) başvurularına eklemek zorundadırlar. IcM 2’de seslendirilmek üzere gönderilecek eserlerin süresi en çok 10 dakika olabilir.

Enstrümantasyon:  Omnibus yaylı sazlar dörtlüsü(for details see http://www.omnibus-ensemble.asia/ )  Omnibus yaylı sazlar dörtlüsüne ek olarak aşağıda yazan enstrümanları/icracıları temin edebiliriz : 1 Piyano, 2 Çello, 2 Keman, 1 Trombon, 1 Ney, 1 Kemençe, 1 Ud, 1 Bağlama, Vurmalı Çalgılar: Marimba (5 oktav), küçük trampet, Bateri seti (3Tomtom+Trampet+Bas Davul pedallı+crash, ride, splash ziller+HiHat), agogo bells, küçük cabasa, def, üçgen zil, temple block, bendir, darbuka, kastanyet, tahta kaşık, clave, kaynana zırıltısı, kamçı, kahon, shakerlar / 4 vurmalı çalgılar icracısı

Son Teslim Tarihleri:

Akademik bildiriler için: 1 Şubat 2018 (1. kategori) Sunumlu Dinletiler ve Eser Partisyonları için: 1 Ocak 2018 (2.-3. kategoriler) Lütfen tüm sorularınızı ve başvurularınızı icm2018samsun@gmail.com adresine gönderiniz. Başvurularınızı bekliyoruz! Daha fazla bilgi için sitemizi ziyaret ediniz: https://icm2018.wordpress.com Bizi Facebook üzerinden takip edebilirsiniz: @interculturalmusic2018

KültürlerarasıMüzikKonf.veKonserlr..