2018/2019 Letonya Devlet Bursları Başvurusu

Letonya hükümeti ve birkaç ülke arasında imzalanan eğitim ve bilim işbirliği konulu ikili anlaşmalar uyarınca, Letonya, Letonya’daki yüksek öğretim kurumlarında (HEI) yaz okullarına araştırma, araştırma ve katılım için yabancı öğrencilere, araştırmacılara ve öğretim personeline burs imkânı sağlıyor 2018/2019 öğretim yılı. Letonya Eğitim ve Bilim Bakanlığı, Letonya devlet burslarının yönetimini Devlet Eğitim Geliştirme Ajansına (Valsts izglītības attīstības a stationentra – VIAA) devretmiştir.

Son başvuru tarihi : 1 Nisan 2018

On-line başvuru formu için Tıklayınız.

Kabul edilen adayların listesi, Haziran 2018 başında VIAA www.viaa.gov.lv/scholarships web sitesinde yayınlanacaktır. Bütün adaylar, Haziran 2018’de e-posta ile gönderilen resmi bir kararı alacaktır.

Letonya yüksek öğrenim kurumlarının irtibat kişileri listesi için Tıklayınız.

Mali Hükümler

• Letonya bursu miktarı günlük 30,00 EUR ve aylık konaklama için 300,00 EUR’dir.
  • Arkadaş grubunun önerilen süre boyunca Letonya’da kalması bekleniyor. Ev sahibi yüksek öğrenim kurumunda ardı ardına 14 günden fazla bir süre yoksa, bursu sona erer.
  • Ev sahibi yüksek öğrenim kurumu, istek üzerine bursluya yurtta veya misafirhanede yer imkânı tanır. Uluslararası öğrenci yurdunda konaklama talepleri, ilgili yüksek öğretime veya bilimsel bir kuruma varışlarından bir ay önce verilmelidir. Alternatif olarak, yabancı araştırmacılar şehirde bir daire kiralamayı düşünebilirler.
  • Letonya’daki burs diğer burslarla eş zamanlı olarak verilemez.
  • Bir ülkeden Letonya’ya ve Letonya’dan gelen seyahat masrafları, Letonya araştırma fellowitesinin kapsamına girmez.
  • Kardeşlik sahiplerinden sigorta kapsamı için kendi düzenlemelerini yapmak zorunludur.

Detaylı bilgi için Tıklayınız.