Burs – Rusya – Yüksek Ekonomi Okulu

HSE’deki yüksek lisans programları, öğrencileri belirli uzmanlık alanlarında hazırlar; böylece, mezun olduktan sonra, uluslararası iş piyasasında aranan yüksek beceri ve becerilere sahip olurlar. Sınıf eğitimi, Rusya’daki ve dünyanın dört bir yanındaki büyük araştırma merkezleri, şirketler ve kuruluşlardaki stajlar yoluyla deneyim temelli öğrenme ile birleştirilir.

İngilizce Öğrenilen Lisansüstü Programlar

1. Ekonomi ve Finans
  2. Bilgisayar Bilimi
  3. Beşeri Bilimler
  4. Sosyal Bilimler
  5. Yönetim
  6. Dünya Ekonomisi ve Uluslararası İlişkiler
  7. Matematik
  8. Kentsel Çalışmalar

Bazı programlar hem Rusça hem de İngilizce öğretilen dersleri içerir. Tam liste burada mevcuttur .

Devlet bursları

Uluslararası öğrenciler, tam eğitim bursları ile ücretsiz olarak SEÇ’de eğitim almaya başvurabilirler. Bu hak temelli burs, HSE’de seçilen tüm lisansüstü yüksek lisans programlarının tüm öğrenim ücretlerini tamamen feragat eder.

Başvuru sahipleri, 28 Şubat 2018 tarihinden önce (seçtikleri programlar için burs olanağı varsa) girmek istedikleri programlara başvurmalıdır . Başvuru komitesi tarafından başvurunun bekleyen olduğu düşünülürse, başvuran burs için önerilir. Çeşitli öğrenci müsabakalarının galipleri tam öğretim bursu alabilirler.

Bursların  sadece  eğitim masraflarını (210.000 – 370.000 ruble) karşılayacağını ve diğer tüm masrafların (HSE yurtlarında yatırılma dahil) öğrencinin de ödediğini unutmayın. Tahmini yaşam masrafı ile ilgili bilgi burada bulunabilir  .

HSE ayrıca,  Rus devlet burslarına uygun olmayan uluslararası başvuru sahiplerine geniş bir öğretim ücreti indirimi sunmaktadır  .

Tam-öğrenim bursları aşağıdaki Yüksek Lisans programlarına açıktır: