Türkiye Scholarships 2018 / Türkiye Bursları 2018

TÜRKİYE BURSLARI 2018

Türkiye Bursları, Türkiye Cumhuriyeti tarafından dünyanın dört bir yanındaki nitelikli uluslararası öğrencilere verilen ve onların Türkiye’nin seçkin üniversitelerinde zengin burs imkânlarıyla eğitim almalarını sağlayan kamu kaynaklı burs programıdır. Türkiye Bursları, burs olanaklarıyla birlikte üniversite yerleştirmesini de kapsayan, dünyadaki ayrıcalıklı burs programlarından bir tanesidir.

Türkiye Bursları; lisans, yüksek lisans ve doktora programlarının yanı sıra Türkçe öğrenimi ve araştırma bursları gibi kısa süreli bursları da adaylara sunmaktadır.

Türkiye Bursları’nın Sunduğu Olanaklar Nelerdir?

Doğrudan üniversite yerleştirmesini kapsayan Türkiye Bursları; aylık burs ödemesinin yanında, konaklama, genel sağlık sigortası, üniversite öğrenim harcı, Türkçe dil eğitimi ve tek seferlik geliş-gidiş ulaşım katkısı masraflarını da karşılamaktadır. Tüm bursiyerler, 1 yıl süreli ücretsiz Türkçe hazırlık eğitiminin yanı sıra, eğitimleri boyunca devam eden akademik danışmanlık hizmetinden de yararlanırlar.

Kimler Başvurabilir?

Burs programlarına Türk vatandaşı olmayan diğer ülke vatandaşları başvuru yapabilmektedir. Adayların farklı burs düzeyleri için karşılamak zorunda oldukları yaş şartı aşağıdaki gibidir:

• Lisans programına başvuran adayların 01 Ocak 1997,

• Yüksek Lisans Programına başvuran adayların 01 Ocak 1988,

• Doktora Programına başvuran adayların 01 Ocak 1983,

• Araştırma Programına başvuran adayların 01 Ocak 1973 ve sonrası doğumlu olmaları gerekmektedir.

Türkiye Bursları, akademik başarı esaslı bir programdır. Türkiye Burslarına başvuracak adayların mezun oldukları ya da olacakları programda sağlamaları gereken başarı oranları şu şekildedir:

• Lisans programları için 70 %

• Yüksek Lisans ve Doktora Programları için 75 %

• Tıp öğrenimi için 90 %

Ne Zaman Başvurabilirim?

Başvurular üç döneme ayrılmıştır. İlk dönem başvuruları 30 Kasım 2017’de sona ermiştir. İkinci dönem başvuruları 5 Şubat – 5 Mart 2018 tarihleri arasında alınacaktır. Üçüncü dönem başvuruları ise 16 Nisan – 27 Mayıs 2018 tarihleri arasında yapılacaktır.

Ülkeler ve burs düzeylerine göre planlanmış ayrıntılı başvuru tarihleri https://www.turkiyeburslari.gov.tr/wp-content/uploads/2017/11/Calendar2018.pdf linkinde yer almaktadır.

Nasıl Başvurabilirim?

Başvurular online olarak https://tbbs.turkiyeburslari.gov.tr/ web adresinden yapılacaktır. Yalnızca online yapılan başvurular değerlendirmeye alınacaktır.

Başvuru yapmak için Tıklayınız

TÜRKİYE SCHOLARSHIPS 2018

Türkiye Scholarships is a government-funded scholarship program, awarding the outstanding international students from all around the world to pursue full-time or short-term programs at the top universities in Turkey.

The scholarships are available at Bachelor’s, Master’s and Phd levels. In addition to these levels, there are also short-term scholarship programs, such as language and research courses for international students.

What are the opportunities provided by Türkiye Scholarships?

In addition to monthly stipend and university placement, Türkiye Scholarships offers accommodation, general health insurance, university tuition fee, one-year Turkish language course and one-off return flight ticket for all the scholarship holders. All grantees also benefit from academic counselling throughout their education process.

Who can apply?

All international students except for Turkish citizens can apply the scholarships. There are also age conditions for candidates required to meet. Accordingly;

• For applicants applying to Undergraduate Degree: Those who were born no earlier than 1st of January 1997,

• For applicants applying to Master’s Degree: Those who were born no earlier than 1st of January 1988,

• For applicants applying to Ph.D Degree: Those who were born no earlier than 1st of January 1983,

• For applicants applying to Research Program: Those who were born no earlier than 1st of January 1973

Türkiye Scholarships is a scholarship program that based on academic achievement. Candidates must have at least;

• For Undergraduate degree applications 70 %

• For Master’s degree and Ph.D. Degree applications 75 %

• For Medical School applications 90 % of weighted grade point average over their maximum graduation grade.

When do the applications start?

Applications have been divided into three rounds. The first application round has ended on 30 November 2017. The second application round has started at 5 February 2018 and will last until 5 March 2018. And the applications of third round will be received between 16 April 2018 and 27 May 2018.

Detailed application schedule organized for all countries and levels can be found on https://www.turkiyeburslari.gov.tr/wp-content/uploads/2017/11/Calendar2018En.pdf

How to apply?

All applications will be taken online through the official website of Türkiye Scholarships. Only the online applications will be accepted. Application link is below: https://tbbs.turkiyeburslari.gov.tr/

Click to apply.