Zeytin Dalı Şehitlerimiz Adına Külliyemize Hatıra Ormanı Oluşturuldu

Üniversitemiz Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı, T.C. Adalet Bakanlığı Ankara Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ile Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü ve Orman Genel Müdürlüğü işbirliğinde Esenboğa Külliyemize Zeytin Dalı Harekatında şehit düşen kahramanlarımız  adına hatıra ormanı oluşturuldu.

T.C. Adalet Bakanı Sn. Abdulhamit Gül, Rektörümüz Prof. Dr. Sn. Metin Doğan, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. M. Fatih Uşan, Adalet Bakanlığı Müsteşarı Sn. Selahaddin Menteş, HSK üyeleri, Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Sn. Yüksel Kocaman,  Ankara Orman Bölge Müdürü Sn. Veysel Kodalak, şehit aileleri, gaziler, akademisyenlerimiz, öğrencilerimiz ve çok sayıda davetlinin katıldığı program şehitlerimiz için saygı duruşu ile İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Program öğrencimizin Mehmet Akif Ersoy’un şiirini okumasıyla devam etti. Ardından Rektörümüz Prof. Dr. Sn. Metin Doğan’ın açılış konuşması gerçekleştirdi. Sn. Rektörümüz açılış konuşmasında “Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi olarak bu anlamlı faaliyeti gerçekleştirmenin gururunu yaşamaktayız. Zeytin Dalı Operasyonunda şehit olan 52 kardeşimiz adına 52 ağaç ve 2000 fidan dikerek adlarını Külliyemizde yaşatacağız.” dedi. Ankara Orman Bölge Müdürü Sn. Veysel Kodalak’ın konuşmasıyla devam eden programının kapanış konuşmasını T.C. Adalet Bakanı Sn. Abdulhamit Gül gerçekleştirdi. Sn. Abdulhamit Gül konuşmasında “Biz Türkiye olarak, kalıcı ve adil bir barışın dünyanın her yerinde olduğu gibi yakın coğrafyamızda da inşasından yanayız. Yıkıcı, işgalci ve özellikle sivilleri hedef alan her türlü eylemin her zaman karşısındayız. Bugün de karşısında yarın da karşısında olmaya devam edeceğiz. Zeytin Dalı Operasyonu’nun en büyük başarısı bu hassasiyetlerle yürütülmüş olmasıdır.” dedi. Zeytin Dalı Harekatı’nda şehit düşen 52 kahraman askerin hatırası için Üniversitemiz işbirliğiyle hatıra ormanı kurulması kararlaştırdıklarını anlatan Sn. Abdulhamit Gül, ormandaki fidan dikim işlemlerinin denetimli serbestlik altındaki yükümlüler ve davetlilerle gerçekleştirildiğine dikkati çekti.

Zeytin Dalı Harekatı sırasında şehit olan Musa Özalkan’ın anısına bir fidanı, Özalkan’ın ağabeyi Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) müfettişlerinden Sn. Necip Özalkan’la birlikte toprakla buluşturan Sn. Abdulhamit Gül, şehidin isminin yazdığı plakayı da fidana astı.