Üniversitemizde Psikoloji Kongresi Gerçekleştirildi

Üniversitemiz İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Psikoloji Bölümü ile PEGEM Akademi işbirliğinde Keçiören Belediyesi desteğiyle Etlik Milli İrade Binamızda “AYBÜ Psikoloji Kongresi: Deneyim Oluşturma ve Aktarımı IV” programı gerçekleştirildi.

Köprüler Kurma temasında yapılan çalıştayın açılış konuşmasını Psikoloji Bölümü Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Özden Yalçınkaya Alkar ile Rektörümüz Prof. Dr. Sn. Metin Doğan gerçekleştirdi.

Açılış konuşmalarının ardından Uzm. SHU Nahide Doğrucan “Çocuk İstismarını ve İhmalini Önleme Derneği Çalışmaları” semineri gerçekleştirdi. Dr. Öğr. Üyesi H. Şenay Güzel “Çocukla Psikoterapötik Görüşme: Ebeveynlerle Köprüler Kurma” konusunda sunum yaptı.

3 gün süren çalıştayda; Bilişsel Bilimlere Farklı Açılardan Bakış: Türkiye’de Bilişsel Psikolojinin Durumu, ODTÜ Psikoloji Bölümü Güvenlik Araştırmaları Birimi: Trafik Psikolojisi, İşlevselden İşlevsel Olmayana Klinik Psikoloji Penceresinden Duygular, Türk Adalet Sisteminde Adli Psikoloji Uygulamaları: Yapılanlar ve Yapılması Gerekenler, İş Sahibi Oldum Derken: Fazla Yetkinlik, İş Güvencesizliği ve İş Yerinde Kadın Olmak, Geştalt Terapi Yaklaşımında Direnç ve Beden Dili Kavramları, Gruplar Arası İlişkilerde İdeolojiler, Kimlikler ve Duygular: Türkiye’den Farklı Yaklaşımlar konularında paneller gerçekleştirildi. Çağdaş Dürtü Kurma Yaklaşımı: Kuramdan Uygulamaya, Algılanan Duyarlılığın Kişisel ve İlişkisel Sonuçları, Kapat: Problemli Akıllı Telefon Kullanımında Psikolojik Süreçler, Bizim Takımın Psikoloğu: Psikolojinin Spordaki Yeri ve Spor Psikolojisinin Takımlardaki Uygulamalarına Genel Bir Bakış konularında seminerler gerçekleştirildi.

Psikodrama Uygulaması ile Psikolog Olarak Alanda Çalışabilme Cesaretine Ulaşmak, E-Prime Uygulaması ile Stroop Deneyi Tasarımı, Kısır Döngüleri Kırma: Bilinçli Farkındalık, Kadında ve Erkekte Cinsel İşlev Bozukluğu: Vajinismus ve Prematüre Ejakülasyon Vakalarında Psikolojik Müdahale, Bekâr Danışmanlığında Kullanılması Önerilen Psikolojik Ölçekler: Tanıtım, Uygulama, Değerlendirme ve Değişim Yönünde Kullanım, Çözüm Odaklı Kısa Süreli Terapi, Psikoloji Araştırmalarının Görünmeyen Yüzü: Hassas Konularda Çocuklarla Çalışma Deneyimleri ve Toplumsal Önyargılarla Baş Etme, Dışavurumcu Sanatla Geçmişe Köprüler Kurmak: Resim Sanatı ile Sanat Terapisi Uygulaması konularında çalışma gruplarında sunumlar gerçekleştirildi.

Nöropsikolojik Değerlendirme: Geleneksel Yöntemlerden Yeni Teknolojilere, Klinik Psikoloji ve Psikiyatri Kavşağında Tıbbi Olarak Açıklanamayan Belirtili (TAB) Hastalara Bakış, Farklılıklara Köprü Olmak: Yeniden Keyifli Çocuk Oyunlarıyla Büyüyerek Dayanıklı Olabilme, İş Yerinde Mahşerin Üç Atlısı: Kişilik Temelli Liderlik Kuramıyla Yeni Başlangıç, Klinik Psikolog Kimdir, Ne Çalışır? konularında davetli konuşmacılar sunum gerçekleştirdi.

6 Sözlü Bildiri Oturumu gerçekleştirilen çalıştayda ayrıca 3 Poster Bildiri Alanı araştırmacılara sunuldu.

Türkiye genelinde Üniversitelerden gelen öğrenciler başta olmak üzere, öğrencilerimiz ile akademisyenlerimizin katıldığı çalıştay; değerlendirme oturumuyla sona erdi.