İLEM Yaz Akademisi Başvuruları Başladı

İlmi Etüdler Derneği (İLEM) uzun yıllardır İstanbul’da eğitimlerine devam eden lisans öğrencilerine yönelik yürüttüğü eğitim programını bir hafta sürecek İLEM Yaz Akademisi ile Anadolu’daki öğrencilere açıyor. Bu sene üçüncüsü gerçekleştirilecek programla Anadolu’nun çeşitli üniversitelerinde eğitimlerine devam eden lisans öğrencilerini bir araya getirecek olan İLEM; fikri, tarihi, sosyolojik, felsefi ve dini meselelere dair temel konuları konuşarak, Anadolu’dan gelecek ilim yolcularına ilmi & fikri birikim ve tecrübesini aktarmayı amaçlamaktadır. Farklı disiplinlerden hocaların vereceği dersler ile tarih ve topluma dair bir kavrayış kazandırmayı, İslam ilim ve düşünce geleneğini tanıtmayı ve güncel problemlere karşı farkındalık kazandırmayı hedeflemektedir. Bir hafta sürecek olan bu programda yoğun dersler ve okumalar ile birlikte çeşitli kültür gezileri, film ve kitap kritikleri de gerçekleştirilecektir.

İstanbul’dan Anadolu’ya ilim, irfan ve hikmet köprüsü olmayı amaçlayan bu program ile ilgilenenleri İLEM Yaz Akademisine katılmaya ilmi ve fikri birikime sahip çıkmaya ve katkı sunmaya davet ediyoruz.

Başvuru Tarihi: 25 Nisan – 20 Mayıs 2018
Kabul Alanların İlanı: 3 Haziran 2018
Program Tarihi: 15 – 22 Temmuz 2018

Başvuru Kitapçığı için Tıklayınız.

Başvuru yapmak için Tıklayınız.