Üniversitemiz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Elektronörofizyoloji Programı Elektroensefalografi II Dersi kapsamında başarılı bir proje gerçekleştirdi.

Öğr. Gör. Hüsniye Bilge’nin danışmanlığında gerçekleştirilen proje kapsamında öğrencilerimizin iki yıllık birikimlerini yazıya dökmeleri planlanmıştır. Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Yenimahalle Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki Elektromiyografi, Elektroensefalografi ve Polisomnografi Laboratuvarlarında görmüş oldukları vakaların literatür taramasını yaparak bölümleriyle olan ilişkilerini derlenmiştir. Epilepsi, Obstrüktif Uyku Apnesi, Diyabet, Karpal Tünel Sendromu, Multiple Skleroz, Hipertansiyon, Parkinson Hastalığı, Migren, Hipertansiyon, Hipotroidi, Narkolepsi, Guillain Barre Sendromu, Hormala, Kafa Travmaları, Alzheimer Hastalığı, Huzursuz Bacak Sendromu, Lomber Disk Hernisi, Duygu Durumlarının Değişimi, Alkol ve Uyuşturcunun Zararlı Etkisi gibi hastalıklar vaka örnekleriyle desteklenerek kapsamlı bir araştırma sonucunda elektrodiagnostik yöntemlerle nasıl incelendiği görsellerle desteklenerek kitap halinde basılmıştır. Ayrıca CD örnekleride eklenerek ileride ödev araştırması yapacak olan öğrencilere kolaylık sağlanması amaçlanmıştır.

Üniversitemiz Tıp Fakültesi Tıbbi Fizyoloji Anabilim Dalı Multiple Laboratuvarında yapılan deneme Elektroensefalografi çekimleriyle  müziğin beyin üzerindeki etkisi araştırılmıştır. Çekimler bizzat öğrenciler tarafından yapılarak özenle derlenmiştir.
Yukarıda yapılan çalışmalar okulumuz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Elektronörofizyoloji Uygulama Laboratuvarına yerleştirilerek öğrencilerin araştırmalarına sunulacaktır.
Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğrencilerimizden Başarılı Çalışma Örnekleri 1 Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğrencilerimizden Başarılı Çalışma Örnekleri 2