Çocuk Koruma ve Bakım Hizmetleri Mezunlarına Dikey Geçiş Hakkı

Üniversitemiz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu (SHMYO) Müdürü Prof. Dr. Aytunç Ateş, Türkiye’de ilk olarak Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nda açılan Çocuk Koruma ve Bakım Hizmetleri ön lisans programının, 2018 yılı itibariyle Çocuk Gelişimi Programı ve Okul Öncesi Öğretmenliği Lisans Programlarına dikey geçiş yapabilecek programlar arasında ÖSYM yerini aldığını belirtti.

cocukkorumaaybu

Mezunlar için KPSS’de görev tanımı yapıldığını anımsatan Prof. Dr. Aytunç Ateş, şunları kaydetti:

“Çocuk Evleri, Sevgi Evleri ve Çocuk Destek Merkezleri’ndeki çalışmaları yönlendirebilecek, sürdürebilecek ve değerlendirebilecek nitelikli elemanların yetiştirilmesi amacıyla kurulan çocuk koruma ve bakım hizmetlerinde kalifiyeli öğrenci yetiştirmekteyiz. Çocuk koruma ve bakım hizmetleri programında öğrenciler ön lisans düzeyinde 2 yıllık eğitim almakta. Gördükleri dersler ve staj öğrencilerin mesleki bilgi ve becerilerinin altyapısını oluşturmaktadır. Mezunlarımız başta Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olmak üzere çeşitli kamu ve özel sosyal hizmet kurumlarında, sağlık kurum ve kuruluşlarında çalışabilirler. Bunun dışında, sivil toplum örgütlerinde de istihdam edilebilmektedir.”

TABLO-2. ÖN LİSANS MEZUNİYET ALANLARINA GÖRE DİKEY GEÇİŞ YAPILABİLECEK LİSANS PROGRAMLARI