Hukuk Fakültemizin Mezuniyet Töreni Gerçekleştirildi

Üniversitemiz Hukuk Fakültesi’nin 2017-2018 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni Etlik 15 Temmuz Şehitleri Binamızda gerçekleştirildi.

Törene, Rektörümüz Prof. Dr. Sn. Metin Doğan, Rektör Yardımcımız ve Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Fatih Uşan, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Fatih Vehbi Çelebi, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Orhan, Türk Musîkîsî Devlet Konservatuvarı Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Serbülend Arpa, Hâkimler ve Savcılar Kurulu Üyeleri,  Anayasa Mahkemesi Üyeleri, Yargıtay Daire Başkan ve Yargıtay Üyeleri, Kamu Görevlileri Etik Kurulu Üyeleri, akademisyenlerimiz, öğrencilerimiz ile aileleri katıldı.

Program, Türk Musîkîsî Devlet Konservatuvarımızın müzik dinletisi ile başladı. Ardından Rektörümüz Prof. Dr. Metin Doğan ile Hukuk Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. M. Fatih Uşan, mezun öğrencilerimiz adına Hukuk Fakültesi birincisi Serap Doğan açılış konuşması gerçekleştirdi.

Hukuk Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. M. Fatih Uşan açılış konuşmasında, ” Üniversite eğitimine yeni bir soluk anlayışıyla yola çıktık. ‘Hukukun üstünlüğünü özümsemiş hakkaniyetli ve adaletli hukukçular yetiştirmek’  hedefini düstur edindik. Şüphesiz, Aşık Veysel’in de dediği gibi önümüzde uzun ince bir yol var. Zaman da su gibi akıp gidiyor. Ancak 3. mezunlarımızı uğurlarken 7 yıllık süre içerisinde bir çok zorluk ve sıkıntıyı da hep beraber, birlikte aştık. Hamd olsun bir çok konuda ilk olmayı ve başarıyı da elde ettik. Bunlar neler mi? AYBÜ Hukuk, derslerin en az yüzde otuzunun İngilizce olduğu ilk ve tek devlet Üniversitesi…  Şimdi, 5 dönem boyunca Hukuk Almancası ve yine 5 dönem devam eden Osmanlıca metin okuma dersleri, yakında 5 dönem sürecek Hukuk Fransızcası ve Hukuk Arapçası dersleri, Klinik hukuk eğitimi, 2015 ve 2016’da Birleşmiş Milletler Yüksek Komiserliğiyle, 2017 ve 2018’de Keçiören Belediyesi ile birlikte yürütülen Mülteci/Göçmen Hukuku Hukuk Kliniği, yakında Onkoloji Hastanesi ile birlikte yürütülecek Sağlık Hukuku Hukuk Kliniği Arabuluculuk Kliniğini Türkiye’de ilk uygulayacak Fakülte.  3 yıldır Viyana’da yapılan Farazi Ticari Tahkim Yarışmasına öğrencilerini gönderen bir Fakülte. Kadir Has Üniversitesi tarafından düzenlenen Tüketici Hukuku Farazi Dava Yarışmasında 2017 ve 2018 yıllarında birinci, İstanbul Tahkim Merkezi tarafından düzenlenen ISTAC Geleceğin Tahkim Avukatı Yarışmasında 2017 yılında Genç ISTAC Özel Ödülü, 2018 yılında takım 3.lüğü yanında bu yarışmanın da asıl gayesi olan yılın en başarılı genç tahkim avukatı ödülünü alan fakülte. Türkiye’de 2 dergi yayımlayan (TFM, YBHD) üç hukuk Fakültesinden birisi. 32 Hukuk Fakültesi ile ERASMUS+, 14 Fakülte ile Mevlana anlaşması bulunan Fakülte. Yüksek Öğretim Kurulu tarafından Yozgat Bozok ve Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Hukuk Fakültesi araştırma görevlilerini yetiştirmekle görevlendirilen, hami fakülte… Şimdi mezun ettiğimiz öğrencilerimiz inşallah bizi çok daha farklı yerlere taşıyacaklar, bunlara inancımız tamdır.” dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Metin Doğan açılış konuşmasında, “Üniversitemiz URAP verilerine göre Devlet Üniversiteleri Sıralamasında birinci, Genel Sıralamada ise ikinci sırada yer almakta. Bu başarı hepimizin. Bizler daha da başarılı olmak için her kulvarda Üniversitemizi güçlendiriyoruz. Hukuk Fakültemiz başta olmak üzere birçok fakültemizin başarıyla yoluna devam etmesi bizi mutlu ediyor. Hukuk Fakültemizden mezun olan öğrencilerimiz artık Türkiye’nin önemli yerlerinde görev almaya başladı. Bu da Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’nin gelecek adına daha da kendisinden emin bir pozisyon alacağının göstergesidir.” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından Fakülteyi birinci bitiren Serap Doğan, ikinci bitiren Büşra Aslı Bursa ve üçüncü bitiren Elif Rümeysa Gürbüz’e başarı belgeleri ve hediyeleri takdim edildi.

2017-2018 Akademik Yılı Hukuk Fakültesi’nden mezun olan 180 öğrenciye diplomaları verildikten sonra toplu kep atma töreni ile program sona erdi.