Öğretim Görevlimizin Conformity Index Algoritması ve Yazılımı Projesi TÜBİTAK Tarafından Desteklendi

Üniversitemiz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Tıbbi Görüntüleme Teknikleri programı akademisyenlerinden Medikal Fizik Uzmanı Öğr. Gör. Levent Gönültaş “Kanser Tedavi Planlaması için İdeal, Özgün ve Evrensel Conformity Index Algoritması ve Yazılımı Projesi” ile TÜBİTAK 1512 Bireysel Genç Tekno-Girişim (BİGG) sermaye desteği kapsamında 2018 yılının ilk çağrısına başvuran toplamda 3 bin 323 girişimci arasından başarı ile çıkarak üstün başarılı 146 girişimci arasında girerek 200 bin TL destek almaya hak kazandı.

Konu ile ilgili açıklama yapan Medikal Fizik Uzmanı Öğr. Gör. Levent Gönültaş “BİGG vesilesi ile %99 ithalat yüzdesi olan Radyoterapi alanında ithalat yüzdesini düşüren bir şirket olmayı ve ülkemizin ekonomisine destek olmayı amaçlamaktayız. Kanser hastalarının radyasyon ile tedavisinde ışınlama şartlarının belirlenmesi için tedavi planlama sistemi (TPS) kullanılır. TPS ile tümör hacminin (TV) maksimum ve sağlıklı doku hacminin (HTV) minimum dozu aldığı tedavi planı yapılması hedeflenir. Bu iş planına konu olan Conformity Index (CI) ifadesi bu planlar arasında hangi planın daha iyi olduğunu belirlemede kullanılan bir yöntemdir. Ayrıca CI ifadeleri, en uygun ışınlama şartlarının belirlenmesi için tedavi planının henüz başında kullanılan optimizasyon metot ve sistem algoritmalarında da kullanılmaktadır.” dedi.

Sermaye desteği alan akademisyenimizi Rektörümüz Prof. Dr. Sn. Metin Doğan tebrik etti. Sn. Rektörümüz yaptığı açıklamada, “Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi olarak akademik birikimimizin yanında Millî ve Yerli Üretimi artıracak bilimsel çalışmalara önem vermekteyiz. Kanser Tedavi Planlaması için İdeal, Özgün ve Evrensel Conformity Index Algoritması ve Yazılımı Projesi ile TÜBİTAK 1512 Bireysel Genç Tekno-Girişim (BİGG) sermaye desteği Öğr. Gör. Levent Gönültaş’a çalışmalarında başarılar dilerim.” dedi.

Medikal Fizik Uzmanı Öğr. Gör. Levent Gönültaş kazandığı bu destek ile Universal Radiotherapy AR-GE Sağlık Hizmetleri şirketini kurarak patent değeri olan buluşlarını pazar değeri olan ürüne çevirerek ve AR-GE çalışmalarına başladı.

leventgonultas