5. Uluslararası Yönetim Bilişim Sistemleri Konferansı Başarıyla Tamamlandı

Üniversitemiz İşletme Fakültesi organizasyonunda 5. Uluslararası Yönetim Bilişim Sistemleri Konferansı (IMISC 2018),Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Programın açılış konuşmasında Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Sn. Ömer Fatih Sayan, “Gelişmekte olan teknolojilere liderlik etmenin temelini üstün araştırma kabiliyetleriyle oluşturmayı düşünüyoruz ve bu kabiliyetin etkin bir şekilde gerçekleştirilmesi hem temel hem de uygulamalı araştırmalarda kaliteli insan kaynağını zorunlu kılıyor.” dedi. Sn. Sayan, konferansın açılışında yaptığı konuşmasında, bilgi ve karar sistemi olarak da bilinen yönetim bilişim sistemleri kavramının sadece basit bilgisayar sistemlerinin kullanımıyla değil, evrensel teknolojilerin takibi, kullanılması ve üretilmesiyle bir araya geldiği zaman anlam kazandığını söyledi. Bakanlık olarak, bilgi güvenliğinin kesintisiz bir şekilde sağlanması için çalıştıklarını belirten Sn. Sayan, şöyle devam etti: “Bunu kendi kullandığımız yerli ve milli sistemlerle yapmaya çalışıyoruz. Şu ana kadar Türkiye hep bir pazar olarak görüldü bizim alanımızda. Artık bu döngüyü değiştirip, bu pazarda üreten ve ürettiklerini ihraç eden ülke konumuna gelebilmemiz için eğitim çok önemli. Üniversitelerimizde nasıl bir eğitim verileceğinin araştırılmasını şiar edindik. BTK Akademi’yi kurduk, yaklaşık 20 derslikte siber güvenlik başta olmak üzere birçok alanda bunları nasıl yapacağımızı planlıyoruz ve üniversitelerimizle iş birliği halinde eğitimlere devam ediyoruz.” Yapay zekayla birlikte üzerinde durdukları en önemli konulardan birinin Türkiye’nin verisinin ülkede kalması olduğunu vurgulayan Sn. Sayan, “Gelişmekte olan teknolojilere liderlik etmenin temelini üstün araştırma kabiliyetleriyle oluşturmayı düşünüyoruz ve bu kabiliyetin etkin bir şekilde gerçekleştirilmesi hem temel hem de uygulamalı araştırmalarda kaliteli insan kaynağını zorunlu kılıyor.” diye konuştu. Sn. Sayan, bu zorunluluğu karşılayabilmek için IMISC gibi etkinliklerin, teknolojilerin izlenmesi, doğru konumlandırılması, iş birliklerinin kuvvetlendirilmesi ve vazgeçilmez bilgi birikiminin elde edilebilmesi için kritik öneme sahip olduğuna dikkati çekerek, artan veri karşısında, enformasyon elde etme hızı ve o enformasyonun bilgiye dönüşümünün bireysel değil kitlesel hareketlerle mümkün olacağını dile getirdi.

Sn. Ömer Fatih Sayan’dan sonra söz alan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Sn. Metin Doğan, Türkiye’deki en büyük kapasiteye sahip yönetim bilişim sistemleri bölümüne sahip olduklarını ifade ederek, konferansın bu alana yönelik araştırmaların, sistemlerin, tekniklerin sunulmasına ve sonuçların yayılmasına imkan vereceğini dile getirdi. Akademik bir disiplin olarak yönetim bilişim sistemlerinin öneminin günden güne arttığını anımsatan Sn. Rektörümüz, “Gelecekte yöneticiler, bu bölümü tamamlamış gençlerden çıkacak diye düşünüyorum.” değerlendirmesinde bulundu.
Açılış konuşmasında söz alan Türksat AŞ Genel Müdür Yardımcısı Halil Yeşilçimen de konferansın teması olan “zeki dijital örgü” kavramının gelecekte çokça işlenecek bir konu olduğunu aktararak, geleceğin teknolojilerini öngörebilmenin önemine işaret etti.
IMISC 2018 Başkanı Doç. Dr. Kemal İlter ve İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rafet Aktaş’ın açılış konuşmasının ardından konferans ve panel programlarına geçildi. 3 gün süren programda yurt içi ve yurt dışından alanında deneyimli bilim insanları dijital iş dünyasında iş ve toplumu, yapay zekâ, sürükleyici deneyimler, dijital ikizler, olay-düşünme, sürekli uyarlanabilir güvenlik vb. konularda, yeni nesil dijital iş modelleri ve ekosistemler için bir temel oluşturmak üzere çalışmalar ortaya koymuştur.
5yonetimbilisimsistemlerikonferansi2018aybu 1 5yonetimbilisimsistemlerikonferansi2018aybu 2 5yonetimbilisimsistemlerikonferansi2018aybu 3 5yonetimbilisimsistemlerikonferansi2018aybu 4 5yonetimbilisimsistemlerikonferansi2018aybu 5 5yonetimbilisimsistemlerikonferansi2018aybu 6 5yonetimbilisimsistemlerikonferansi2018aybu 7 5yonetimbilisimsistemlerikonferansi2018aybu 8 5yonetimbilisimsistemlerikonferansi2018aybu 9 5yonetimbilisimsistemlerikonferansi2018aybu 11 5yonetimbilisimsistemlerikonferansi2018aybu 12 5yonetimbilisimsistemlerikonferansi2018aybu 13 5yonetimbilisimsistemlerikonferansi2018aybu 14 5yonetimbilisimsistemlerikonferansi2018aybu 15 5yonetimbilisimsistemlerikonferansi2018aybu 16 5yonetimbilisimsistemlerikonferansi2018aybu 17 5yonetimbilisimsistemlerikonferansi2018aybu 18 5yonetimbilisimsistemlerikonferansi2018aybu 19 5yonetimbilisimsistemlerikonferansi2018aybu 20 5yonetimbilisimsistemlerikonferansi2018aybu 21 5yonetimbilisimsistemlerikonferansi2018aybu 22 5yonetimbilisimsistemlerikonferansi2018aybu 23 5yonetimbilisimsistemlerikonferansi2018aybu 24 5yonetimbilisimsistemlerikonferansi2018aybu 27 5yonetimbilisimsistemlerikonferansi2018aybu 28 5yonetimbilisimsistemlerikonferansi2018aybu 29 5yonetimbilisimsistemlerikonferansi2018aybu 30 5yonetimbilisimsistemlerikonferansi2018aybu 31
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.